Citiraj:
Autor gusar_mate
Kolko ja znam postotak vrtnje ventilatora ide večinom po rangiranju od 10c po 10%, naravno na višim stupnjevima ide sve manje, no neznam kolko moraš OC-at grafu i kolko moraš imat loše riješen propuh u case-u da bi gtx460 trebala vrtit vent na više od 60%.
Igram od 9 sati ujutro sve moguće igre i đubre od ventilatora stoji na 40% cijelo vrijeme i ni ne pomišlja na više okretaje. Nakon 2 sata Metro-a i Crysisa temperatura je oko 60c i vent je cijelo vrijeme na nečujnih 40%.
Tako da govoriti da hawk bolje i tiše radi posao je totalna glupost, da se i radi o razlici od 2-3 stupnja što se jedino realno može očekivati tih par stupnja sigurno neće dovesti grafu do slučaja da poveća vrtnju za 10%.
U ADM-u je razlika između gigabytne i hawx verzije 100kn. Meni je to bilo dovoljno da znam koja pada u prvi plan.
|
Cuj, covjek trazi najtisu grafu, a to hoce se ona vrtit na 40% ili 50% je njemu ocito bitno, kao i nekima kome je bitno da se racunalo ne cuje.
Zar se za 100kn vise ne isplati uzeti Hawk koja ima bolji OC potencijal, bolji hladnjak (ventilator i sam hladnjak koji ima 4 toplovodne cijevi naspram Gigabytove 2), veće taktove?
Ako to nije dovoljan razlog, onda ti je prakticki svejedno koju ces uzeti. Dapace, referentna 460 je vrlo tiha kada se poigras s postavkama, niti nju neces cuti
@luks: Govorim iz iskustva jer sam imao priliku cuti i vidjeti odjednom kako radi Cyclone, Haw, referentna i GB. Nemam niti jednu i govorim realnu situaciju, a ne kao pojedinci koji brane ono sto su kupili