View Single Post
Staro 14.01.2011., 16:25   #1323
gusar_mate
Banned

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor Ivan123 Pregled postova
S ovim se ne bih nikako slozio. Mozda je GB tisa (izrazito malo) na istom okretaju, ali Hawk daleko bolje hladi i time nema potrebe za brzim ventom sto znaci u konacnici manja buka. GB nema dobro slozenu brzinu okretaja (sam namjestis ako ti smeta) jer vrlo brzo buka ode gore, ali isto ne hladi jednako dobro kao i Hawk.

Cyclone je nesto glasnija od obadvije
Kolko ja znam postotak vrtnje ventilatora ide večinom po rangiranju od 10c po 10%, naravno na višim stupnjevima ide sve manje, no neznam kolko moraš OC-at grafu i kolko moraš imat loše riješen propuh u case-u da bi gtx460 trebala vrtit vent na više od 60%.

Igram od 9 sati ujutro sve moguće igre i đubre od ventilatora stoji na 40% cijelo vrijeme i ni ne pomišlja na više okretaje. Nakon 2 sata Metro-a i Crysisa temperatura je oko 60c i vent je cijelo vrijeme na nečujnih 40%.

Tako da govoriti da hawk bolje i tiše radi posao je totalna glupost, da se i radi o razlici od 2-3 stupnja što se jedino realno može očekivati tih par stupnja sigurno neće dovesti grafu do slučaja da poveća vrtnju za 10%.

U ADM-u je razlika između gigabytne i hawx verzije 100kn. Meni je to bilo dovoljno da znam koja pada u prvi plan.

Citiraj:
Autor luks 88 Pregled postova
Htio bih ipak provjeriti ovdje prije nego kupujem, da ne bi bilo da ju za par dana mijenjam i kupujem drugu..
Znam da je pojam tišine jako različit od osobe do osobe, ja recimo dosta patim na tišinu i volio bih da je čim tiša...

Pa sam ti napisao da nisam tišu grafičku u životu imao. Glasniji je jedan obični 120mm coolermaster fan koji se ionako vrti na malim okretajima. Ako to nije dovoljno tiho onda zbilja moraš imati problema.
gusar_mate je offline   Reply With Quote