Pozdrav,
trazim neku omnicu, jer sam pola godine na moru, pol doma i nemam volje za nisanjenjem i zajebancijom oko tog. Isto tako je na moru dosta jaka bura pa bas ne znam kako bi neka gridica to podnijela, a i nemam bas dobru poziciju za montazu gridice. Koliko vidim one su radene od nekakvog aluminija, a i to bas ne znam kako bi izdrzalo nekih 200m od mora. Ove omnice su bar u tim plasticnim cijevima pa valjda bi to trebalo malo zastitit metal koji je unutra.
Ako se ipak odlucim za usmjerenu antenu onda cu uzet od wavearene onu od 24db, ali mislim da cu vjerojatno uzet omnicu, jer moza i budem sirio mrezu na moru, a se usmjerenom ne mogu pokrit cijelo podrucje, vec samo dio.
Problem je sto mi je kuca na moru visa za nekih 50-60 metara od hot spot-a na koji se spajam i udaljen nekih 1000m.
Ova prva
antena od 12db ima
vertikalni kut od 9 stupnja, a ova druga od
airlive-a 15db ima
kut od samo 4 stupnja, a i cak u opisu antene pise da je to antena za spajanje korisnika koji su otprilike na istoj visini. Zanima me kako to izgleda u praksi? Hocu ja hvatat signal od ove mreze 50-60 metara nize i oko 1000m udaljene?
Rade bi uzeo tu jacu jer ako cu sirit mrezu pokrivat cu vec podrucje, a i ovdje doma cu imat bolji signal od susjeda koji je na nekih 100m i otprilike na istoj visini.