Posto ne mogu naci kuciste kakvo mi treba, planirao sam si izraditi jedno od aluminija... plan je napraviti alu okvir i sve stranice i onda fino to glatko obraditi i ofarbbati u vec neku boju koju cu odabrat... da izgleda doslovno ko kockica bez icega na sebi... ko recimo onaj crveni malecki Lian-li, samo bez rupe za optiku... gumb za upalit i eventualno 1 ili 2 USB-a.
To bi trebao biti file server... mATX ploca, sempron, 1-2 GB RAM-a i 4-6 diskova...
Sto se tice hladjenja, pitanje moje bi bilo, ako s prednje strane imamo dolje rupu za usis (ko recimo Silverstone LC17 - dakle nevidiljivo, bas s donje strane), i ako pred kaveze od 6 diskova stavimo 2 x 80mm ventove sa cca 1500 rpm, je li vent na napajanju i ispuh na napajanju dovoljan za odrzavanje podnosljive temperature i propuha unutra? pod uvjetom da se radi eto o low power sempronu i recimo WD Green diskovima koji se po defaultu ne bi trebali grijati previse... i zamjenimo NB hladnjak s nekim vece hladne povrsine?
Druga ideja hladjenja diskova bi bila da postoji samo jedan usisni vent i ispuh kroz PSU, a da se diskovi pricvrste na bocnu stranicu kucista na kojoj bi napravio railove i nekakav nacin ucvrscivanja koji bi gornju stranu diska cvrsto stisnuo na taj aluminj... ili mozda ipak donju stranu... pa da se diskovi hlade tim laganim propuhom i vanjskom ambijentalnom temperaturom preko bocne stranice... nju bi onda napravio od malo debljeg aluminija, mozda 5 mm...
sto mislite o ideji? pitam vise za prakticna iskustva ljudi koji su probavali nesto pa zakljucili da se nesto moze ili ne moze...