View Single Post
Staro 13.01.2011., 12:54   #22
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor lkw_pkw Pregled postova
Ljudi misle ako pumpa ide na 220V izmjenične struje da je ta pumpa jača i bolja.Možda su u potpunosti u pravu ali ako se radi o vodenom hlađenju za kompjutere onda ta činjenica nije točna.Prvo postoje pumpe koje prvenstveno za vodena hlađenja u kompjuteru npr. jedna od najkvalitetnijih i najboljih pumpa koje postoje za vodeno hlađenje:Laing pumpa

za ovakvu pumpu se isplati izdvojiti i više od 300kn
Laing firma ne proizvodi pumpe samo za vodeno hlađenje kompjutera , proizvodi industrijske pumpe,pumpe za termo grijanje... takve vrste pumpi se ugrađuju u tvornice , velike stambene zgrade koje imaju preko 60 stanova.Takve pumpe su puno jače i snažne jer je potrebna veča snaga i pritisak koji je tisuću puta veći nego u vodenom hlađenju za kompjuter.Toj firmi nije problem napraviti pumpu za vodeno hlađenje kompjutera.

Sve to stoji, al nismo se razumjeli. Ja kažem da ću bolje u sistemu imati jaču 220V pumpu s relejem nego neku slabiju 12V bez njega, jer kad sam ja sklapao sistem, imao sam te dvije solucije.

Daleko od toga da nepostoje kvalitetne 12V pumpe za vodeno hlađenje, dapače. Iako, Laing je poznat po super performansama, ali i po krepavanju