evo malo i diy varijante
famozni
klotz mc5000 mikrofonski kabel koji se po glasinama jako dobro snalazi kao interkonekt i uspješno mijenja komercijalne kabele sa 4znamenkastim price-tagom.
inače što se cijena tiče:
2m klotza - 20kn/m, glazbena kutija
amphenol rca konektori - ~10k/kom, farnell
pol m termobužira - ~10kn, chipoteka
znači sve skupa za 2x1m terminiranog kabela treba 100kn, što je i više nego prihvatiljivo.
evo i malog thumb-stripa kako napraviti sam kabel:

- portebna je jeftina kineska lemilica sa drvenom dašćicom umjesto stalka (

), tinol, unimer, skalpel i lak za nokte... kojeg sam zaboravio staviti u sliku, najbolje sa šljokicama za bolju reprodukciju niskih tonova

- pripremiti žice, ovo je na strani pojačala (nije nužno uopće spajati shield, ali eto neka već kad je tu), gore se vidi redoslijed izolacija prije lemljenja

- sve izrezano na mjeru i polemljeno, shield samo podmetnut ispod i stisnut sa kliještima na hladni pol

- izolacija koja dolazi sa rca konektorom

- termobužir preko... njega sam odmah i iskoristio za označavanje smjera kabela, amp strana je di duže viri iz konektora

- gotov jedan komad

- ovo je strana di shield nije spojen nego porezan i za svaki slučaj premazan lakom za nokte

- gotov kabel koji...

- ... sutra sjeda tu umjesto ovog 10lipa sirotanovića, naravno OBAVEZNO provjeriti ohmmetrom da negdje nije u šlusu
nisam još ništa slušao, sutra ću u miru usporediti sa ovim dreqom što imam sad.
inače zvučnički kabel sa slike sam dobio na posudbu dragog kolege sa audiofil foruma, a radi se o
profigold airbassflex modelu, cifra je nekih 50-60kn po metru i za sad u odnosu na cat5 kaj sam imao je otvorio srednje (to mi je prvo upalo u uho), instrumenti su dobili na fokusu i preciznije se ocrtavaju u prostoru, bas se malo utegnuo, istovremeno ne gubeći definiciju, u visokima nisam zamijetio neke promjene, makar zbog kvalitetnijeg fokusa instrumenata činele npr. zvuče dosta prirodnije... jako fin kabel za smiješne novce.
have fun