View Single Post
Staro 12.01.2011., 15:47   #1296
Verbum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor raliSHA Pregled postova
Eto, stigla i meni talonka nakon malo zafrkancije s naštelavanjem 2 monitora sad sve radi fino, nisam još stigao nešto posebno testirati, za sada je tiša od svega ostalog u kompu u idle, a nakon što sam malo namjestio krivulju za ventove u afterburneru poprilično je tiha i u loadu (za razliku od moje stare 4890 vapor-x koja se u loadu ipak više čula). Probao sam out of the box staviti na 850/1700/2100 i odigrati dragon age zadnju bitku, 1920x1200, 4xAA, maksimalne postavke, sve radi bez problema...bitna je razlika u min fps, stara je ipak znala ponekad zatrokati kada se baš brdo toga dešavalo na ekranu, ovdje nisam primijetio ništa slično. Jedino me zanimaju temperature, u loadu ide do 60 što je vrlo dobro, ali meni idla na 36-7 a vidio sam da ovdje ljudi imaju dosta niže temperature...dobro, to ovisi i o kućištu ali imam jedan usisni i jedan ispušni 120mm i temperature jezgri proca u cpu-z neidu preko 33 stupnja pa nije baš da je on toliko grije? idle clockovi su 405/810/1950

edit: ovo očito nisu bili idle clockovi, sad me nije bilo jedno sat vremena kraj kompa i pali su na 51/101/135, ali čim su se monitori opet upalili skočilo je na više vrijednosti?
Kad imaš upaljeno više od jednog monitora grafa automatski ne radi na idle klokovima.
Meni je na grafu spojen monitor i telka, kada upalim telku i kad ju driveri grafe prepoznaju automatski se dizu klokovi na 405/810/1950 i ne idu ispod.
Dakle da bi imao idle klokove trebao bi imati u pogonu samo jedan monitor.
No ne vidim iskreno tu problem posto su i dalje temperature u idle-u cak i sa povisenim clockovima fenomenalne.
Verbum je offline   Reply With Quote