12.01.2011., 15:47
|
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Autor raliSHA
Eto, stigla i meni talonka  nakon malo zafrkancije s naštelavanjem 2 monitora sad sve radi fino, nisam još stigao nešto posebno testirati, za sada je tiša od svega ostalog u kompu u idle, a nakon što sam malo namjestio krivulju za ventove u afterburneru poprilično je tiha i u loadu (za razliku od moje stare 4890 vapor-x koja se u loadu ipak više čula). Probao sam out of the box staviti na 850/1700/2100 i odigrati dragon age zadnju bitku, 1920x1200, 4xAA, maksimalne postavke, sve radi bez problema...bitna je razlika u min fps, stara je ipak znala ponekad zatrokati kada se baš brdo toga dešavalo na ekranu, ovdje nisam primijetio ništa slično. Jedino me zanimaju temperature, u loadu ide do 60 što je vrlo dobro, ali meni idla na 36-7 a vidio sam da ovdje ljudi imaju dosta niže temperature...dobro, to ovisi i o kućištu ali imam jedan usisni i jedan ispušni 120mm i temperature jezgri proca u cpu-z neidu preko 33 stupnja pa nije baš da je on toliko grije? idle clockovi su 405/810/1950
edit: ovo očito nisu bili idle clockovi, sad me nije bilo jedno sat vremena kraj kompa i pali su na 51/101/135, ali čim su se monitori opet upalili skočilo je na više vrijednosti?
|
Kad imaš upaljeno više od jednog monitora grafa automatski ne radi na idle klokovima.
Meni je na grafu spojen monitor i telka, kada upalim telku i kad ju driveri grafe prepoznaju automatski se dizu klokovi na 405/810/1950 i ne idu ispod.
Dakle da bi imao idle klokove trebao bi imati u pogonu samo jedan monitor.
No ne vidim iskreno tu problem posto su i dalje temperature u idle-u cak i sa povisenim clockovima fenomenalne.
|
|
|