View Single Post
Staro 12.01.2011., 12:58   #14
jhanus
Click to Reset
Moj komp

jhanus's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
E to te ja pitam, znači moguće je i kod njih nabaviti. Planirao sam tamo otići, al mi se nije dalo pošto je dućan na kontra strani grada. Što se tiče samog VFD-a, malo sam guglo, vidio otprilike da je to to. Bitno da se razumije o čemu se radi to mi je bilo najbitnije, pošto nemam baš nekog elektro znanja, osim najosnovnijeg.
Može se nabaviti, a ak ti je daleko, zovi ih na 042/233-027 ili 040/396-606(oba su ti za maloprodaju).
Centar im je u čk, pa ak nemaju u vž, reci im nek provjere skladište u čk, te da ga dopreme drugi dan sa ostatkom robe.

A VFD(vacuum fluorescent display) je prekrasan(i skup), sam velim drugacija je tehnologija od LCD-a, tak da se ne razocaras kad uzmes taj LCD. Uzmi sa pozadinskim osvjetljenjem, jer ce ti u suprotnom bit upotrebljiv samo po danu. Imaš normalno razlicitih tipova, sa bijelim/plavim slovima, najcesce koriste konvertore za negativni napon, pa ak uzimas taj tip, pazi da bude izveden na samom lcd-u, da nemoras naknadno radit integraciju/posebnu plocicu. Iako sumnjam da AD ima nest tak "ekstremnog". :]

Citiraj:
Autor lkw_pkw Pregled postova
-VFD ili ti ga Vacum fluoerscent display su bolji od LCD displaya ali im je kompliciranija schema i nisu tak jednostavni ko LCD.
tak da se više isplati uzet LCD display neg VFD

-Gdje ima ADelektronika trgovina u Zagrebu naso samo u Cakovcu da ima:
http://www.tvrtke.com/ad-electronic-...,MF-25973.aspx
Shema spoja je ista(i kompleksnost), jer ovisi o kontroleru u ovom slucaju HD44780. Razlika je u cijeni i u izgledu. Da cijena nije upitna, VFD all the way.

Zadnje izmijenjeno od: jhanus. 12.01.2011. u 13:06.
jhanus je offline   Reply With Quote