Ovako imam dilemu, pa ako bi mi mogli malo pomoci

Naime, trenutno imam iPhone 3GS, kupio neki dan u Tmobileu, njime sam super zadovoljan, brz, nakon JB stavih npr. Real Racing 2, grafika brutalna, ko i na vecini girica za njega sa 300+ Mba, FIFA 11 ima 850

, drzi cijenu odlicno, i uvijek ima onaj dobro poznati "i" efekt.
Ugl, razmisljam o prelasku na HTC HD2, zasto? Najvise me privlaci taj njegov mrcinski ekran, i njegov superijorniji hardver, ono sto mi se ne svida je Win 6.5 i to sto bih odmah morao na njega stavljat Android gore. Napomena, iOS imam u malom prstu vec, naspram Androida s kojim sam se prvi put susreo danas jer sam curi kupio X8icu, i to malo sto sam visio po njemu mi se cini kao cista kopija iOSa...a s druge strane ovdje citam vecinom pozitivna iskustva o njemu, ugl, totalni sam newbie za Android.
Pa me zanimaju vasa iskustva, ako je netko imao oboje od navedenog, koliko je komplicirano uopce stavit Android na HTC, moze li se napravit neki svojevrsni JB na njemu da se moze doci do "free" aplikacija preko Marketa, na sto lice uopce te aplikacije/igre? Mogu li se uopce usporedivat sa ovima za iOS? Brzina sustava?