View Single Post
Staro 10.01.2011., 21:41   #8
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor nino_z Pregled postova
Nisam iz tvoga pitanja baš shvatio što trebaš, ako misliš na particioniranje prije instalacije windowsa, to možeš Hiren's cd-om, ovo o "dodavanju" novog diska mi isto nije jasno. Ne treba ti nikakav dodatni softver, Disk Management može sve. Ako pitaš za spajanje ili dijeljenje postojećih particija onda EASUS.
Da, koristio sam Hiren's stotinu puta, sve u redu, živ sam :-)
Program mislim koristit samo za izradu particija i spajanja, bla bla, znači taj đir i pored toga da program prepozna NOVI disk koji će kasnije bit spreman za uporabu.. Jer znamo da kad se kupi novi disk, Windowsi ga ne vide već ga treba program tipa Partition magic "očitat" i onda je to to..
Shvaćaš?
Znači treba mi besplatan program samo za te dvije stvari, ali naravno da je pouzdan jer sam se načitao svakakvih stvari prilikom korištenja raznoraznih programa..

Svijestan sam toga da u slučaju nestanka struje u trenutku dok Partition magic radi particiju ili slično, da može doći do oštećenja diska, ali to je rizik koji svatko uzima, naravno, iznimka su oni koji imaju UPS, ja to tek namjeravam kupit kad ulete neke pare..

EDIT: Evo skidam GParted, ima nešto više od 100MB, i bootabilni je.. Htio sam nešto što može radit iz Windowsa ali ako govorite da je ovaj dobar napravit ću boot od njega, odnosno samo ga snimit na cd jer boot već je i kad zatreba koristit..

Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 10.01.2011. u 21:51.
Omerta je offline   Reply With Quote