Počni od Knoppixa. On je temeljen na Debianu i svakako je dobra stvar. Tako ćeš naučiti malo o drugom razmišljanju pri upravljanju OS-om.
Nadalje pripremi disk od 2.5 Gb i isti istovari na hard. Tako ćeš imati jednu vječitu distribuciju na hardu. Jake lepe.
Kada si pomalo skužio Linux, pređi na instalaciju. Još nemoj raditi na svom hardu jer ti garantiram da Windowse nećeš više vidjeti. A pitaj Boga što će se dogoditi sa podacima. Zato pripremi još jedan diskić da se s tim igraš. Možeš upotrijebiti i vmware kao virtualnu mašinu.
Kada to savladaš, možeš napraviti i triple boot i onda si sretan. Naravno da Windows i Linux idu kao multiboot ali nisam siguran da idu sve distribucije. Za Mandrake, SuSE i Fedoru sam siguran. SuSE 9.2 je sigurno najjednostavniji za korištenje ali je spor dozlaboga. Ono što ga razlikuje je što mogu emulirati podršku za moj glupi monitor na lapu pa ga zato MORAM koristiti.
Najdi si malo novije distribucije jer ako nema na tome drivera za novi hardware, moš se slikat. Ne znaš ništa (kao ni ja) pa te još hardware zeza. Ništa nećeš napraviti.
A što se raspisao ko da nešto znam o Linuxu.