Citiraj:
Autor Ivan_Brajcic
Sretnik... Nekima od nas su svojevremeno uvalili AT89C4051 s LCD-om i podebljom listom želja (primanje naredbi preko RS232 i vraćanje rezultata, sinkronizacija s još par istih čipova da rade bez međusobnog ubijanja u pojam, primanje stanja s nekoliko prekidača i temperaturnog senzora i onda oblikovanje uvjeta u skladu s dobivenim stanjem... i sve to mora stati u 4 kb storagea i 128 bajta radne memorije). 
|
Kao sto rekoh - sve se moze, samo je stvar $...
Citiraj:
Na osnovu čega to govoriš?
|
Na osnovu osnova elektrotehnike.
Citiraj:
To je standardna stvar u svijetu. Proguglaj "planned obsolence". Pritom se ne misli na klasičnu zastarjelost, već dizajniranje komponenti na način da krepaju pa ih moraš zamijenit.
|
Kao sto rekoh, apsolutni bullshit. Dizajniraj komponentu koja ce umrijeti nakon *tocno* dvije godine. Tri. Pet. Dva mjeseca. Stogod.
Osim sto praksa govori totalno drugacije (na stranu dva pajdasa kojima je krepao monitor, ko za kurac, bas dan poslje garancije ili stogod), takav sklop, kada bi netko i bio toliko glup da ga pokusa izraditi, ovisi o toliko varijabli (koja se samo eksponencijalno rastu s brojem korisnika); a jednostavno proglasis EOL, prestanes davati support i uredjaj je "mrtav".
Citiraj:
1. Svježi windowsi. Instaliram ih i nudi mi 50 kritičnih updateova. Ok, prihvatim samo kritične. Nakon restarta windowsi se ne mogu startat. Reinstaliram windowse (jer ne mogu pokrenut safe mode i napravit restore), idem 5 po 5 updateova i onda sve radi.
|
Promijeni pirata. Ili hardver. Ili drivere.
Citiraj:
2. Svježi windowsi također. U nekoj kombinaciji sa smanjivanjem UAC na najmanje, nakon slijedećeg restarta mi ne da NIŠTA pisat po disku. Nakon toga, bilo koje kombinacije spašavanja stvari ne pomažu. Reinstaliram win, radi.
|
I svi se cudom zacudise zasto M$ nije vec propao zbog ovakvih "propusta" kao kod tebe.
Citiraj:
3. Klasična stvar kod win. Nakon par mjeseci rada i desetak instaliranih programa, windowsi se startaju predugo. Na poslu imam Intelov E8400 s 4GB RAM-a, windowsi se startaju više od 4 minute!
itd.
|
Znaci, ipak je do pirata.
Ili promijeni torrent tracker.
Citiraj:
Autor rodney
kompajler optimizira kod, ali ne i algoritam (slozenost)..
sad tu ima milja raznih situacija, moze bit brdo "glupog" koda, pa da kompajler napravi cudo, a moze bit i "glup" algoritam, pa mu bog ne moze pomoc.. ja sam razmisljao samo o ovom drugom slucaju..
|
Da, ali algoritam nema veze s time kako ce ponasati na nekom hardveru. Bio los ili savrsen, kompajler je taj koji ce ga (pokusati) optimizirati za dani hardver.
To, u kontekstu ove price, vrlo jasno pokazuje da bi bilo pretesko *pisati* kod bas za neki komad hardvera. Puno lakse ga je napisati tako kako ces ga napisati, pa ga onda kompajlerski oskvrnuti (ili oplemeniti).