View Single Post
Staro 06.01.2011., 16:50   #3
Child Of Bodom
Premium
Moj komp

Child Of Bodom's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Nemoj zamjeriti,ali način na koji ti "pribavljaš" mp3 staffs je zbilja dugotrajan,mukotrpan i ima loš rezultat. Zar nije jednostavnije pomoću p2p programa nabavit muziku? probaj i bit će ti lakše

Što se tiče ukljanjanja šuma iz audio izvora,mogu spomenuti da svima nam poznati Audacity ima mogućnost otklanjanja šuma. Ali to ne znači da 100% uspijeva u tome tako da ne treba ciljati na to jer je nemoguće.

Isprobavao sam tu mogućnost jer imam neke audio kasete,snimljene prije 10tak godina a na njima stvari koje sam želio digitalizirati i prebaciti na komp. Radi se o dosta sadržaja gdje ima puno vokala,tj razgovora (tj snimljene radio-emisije..) pa se ovdlje vrlo lako uoči šum. Uz pomoć Audacity.a uspješno sam uklonio čak 70-80% šumova. Tako da je rezultat bio jako dobar u odnosu na original

@tonymontana2

U tvom slučaju nebih preporučio takvo nešto, jer tu ima više problema - npr moraš najprije sve prebaciti u .wav (mada je to najlakša stvar u svemu) a najveći problem je kako izdvojiti šum u pjesmi? U gore spomenutom slučaju,meni nije bilo teško izdvojiti šum budući da je na snimci kasete puno praznina između vokala (mislim da je uzorak od 1sec ili čak manje dovoljan) tako da u tvom slučaju ovo nebi prošlo (IMHO)
Child Of Bodom je offline   Reply With Quote