@aski, ja ti mogu natipkati svoje misljenje manje vise samo o Pentaxu jer ga imam.
One razlike slobodno mozes zanemariti, jer realno ti ne bude trebalo niti 5 fps-a a kamoli 7, 39 tocaka fokusa jedan, drugi manje, a kvalitetnih (križnih) isti broj, broj okidanja nevazan jer za to vrijeme kad budes napravil 100k okidanja oba budu jeftinjava, ali jos je interesantnije da niti jedan ne garantira toliki broj okidanja.
Ako mislis malo vise zapeti u foto vodama i ako mislis kasnije to dobro unovciti onda odmah idi na ff. Ako pak mislis ostati u amaterskim vodama onda uopce nemoj gledati ko ima ff, a ko nema jer ff sustavi nisu nimalo jeftini.
Kaj se pak tice objektiva, tu je mala zavrzlama pogotovo u CaNikon drustvu.
Istina imaju oni pun kup objektiva, ali nisu svi bogom dani.
Taj broj objektiva koje moze jedan korisnik kvalitetno koristiti se moze svesti na 10-ak, a to od ovih navedenih sustava svaki ima, tak da odmah mozes baciti u vodu prednost po broju dostupnih objektiva.
Ako pak mislis nabavljati rabljene objektive tu su ipak u prednosti canikon korisnici jer ih se vise nadje u ponudi.
S druge strane Pentax ima objektive koje kad jednom kupis ne dajes dalje. Tu je jedan od najboljih prajmova uopce napravljen, a to je Pentaxova 31-inica.
Nazalost nisam uspio doci do tog stakla, ali mu se jos uvijek nadam.
Da sam na tvojem mjestu i da se dvoumim izmedju k-5 i d7000 prvo bi probal savkog kak lezi u ruci i kak mi sjedaju sve tipke, a tek bi onda dalje razmatral, ali bi se svakak odlucil za Pentax
Iskljucivo je na tebi koji model budes odabral, ali kojeg god da odaberes budes napravil gresku

.