View Single Post
Staro 05.01.2011., 14:28   #19
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Ivan_Brajcic Pregled postova
Iskopao sam da je proizvođač morao platiti nekakav certifikat za to, pa su automatski poskupili u nabavi. Kurvinjski, s obzirom da su oni koji su kupili po nižoj cijeni mogli napraviti upgrade firmwarea for free. Ja nisam imao tu sreću, kupio ga nakon što je poskupio.
Certifikat za što točno?
Znači to nije imalo veze s Ronisom jer su oni bili samo odraz globalne promjene cijene?
S 2730kn na 1800kn i onda na 2000kn . Nice.

Citiraj:
Ima i verzija bez multimedijalnih mogućnosti (samo NAS), ali nisam ju imao u rukama. Zove se drugačije, ali isti drek.
Malo sam te izgubio.
Kakav je to verzija multimedia playera bez multimedijalnih mogučnosti?

Citiraj:
Ima ovaj uređaj još pokoju manu, tipa da ako ga spojiš izravno na USB na komp, tada moraš odlučiti koji disk komp vidi (ružan prekidač na zadnjoj strani). Onda verzija softvera firmwarea 2.4.2. koja ima nešto bugova (dolazi kao originalna postavka), ali s verzijom 2.5.2. sve je dignuto na puno višu razinu uz dodatak raznoraznih dodataka (nazovimo to tako).
E to te ja pitam. Te sitnice koje ljudima idu na živce i negativne stvari kod tih igračkica koje ne iskaču u prvi plan švrljanjem po specifikacijama i rivjuima.

Citiraj:
Kad sam dobio u ruke na testiranje ovaj uređaj s novim firmwareom, prodao Mede8er i kupio ovo.
Sad sam te opet izgubio.
Prvo si imao Base 3.0 kojeg si prodao da kupiš Medu kojeg si prodao da kupiš XT pro ? Ili si prodao Medu da kupiš XT pro kojeg si prodao da kupiš Base 3.0 jer je zadnji poskupio nedavno?

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Uhhh obozavam kutijetine. Moj ljubimac je Antec Fusion remote max.

Imam kučište slično tvome HTPCu , a iako je manje , uz hifu to izgleda kao uljez.
Dobro , kod mene je hrpica svega i svačega pa ne bode toliko ali da nema svega i svačega , definitivno nebi želio vidjet toliki htpc / toliko kučište. Nekakvo tanje slim kučište bi puno bolje leglo u tu sredinu ...bar za moje oko. Koliko vidim , takvih kučišta baš i nema.
Što je nekako i razumljivo jer bi za takvo kučište bilo skoro nemoguče nači kuler za proc a slika bi morala biti integrirana. To nije za svakog / ljudi ne vole ograničenja pa je sasvim jasno zbog čega se večinom rade veča HTPC kučišta. Možeš potrpat svega unutra i takvo kučište preživi par promjena hardvera. Dok bi nešto slim tipa bilo potrebno poprilično planski složiti.
btw, ovo mi definitivno ne izgleda loše!!

Citiraj:
Jebiga dugo sam u htpc vodama pa navlacim vodu na svoj mlin
Slobodno ti nastavi ... Naravno ako to može bit 'malo' te ako bi takvo rješenje zadovoljile moje prohtjeve

Citiraj:
Ok, popeli smo se stepenicu vise i u igri ostaju gotova mini HTPC rijesenja.
Zar nije bilo cijelo stubište?
Definitivno mi se ne traži pogodno napajanje , grafička , kučište, procesor koji se ne kuha ,kuler za isti, posebna zvučna , par tihih ventova itd. Ali ako je moguče složiti nešto malo što ima večinu toga integrirano te da bude pasivno ,onda sam otvoren za tu ideju / ne mora nužno biti gotovo HTPC rješenje.

Citiraj:
Pogledaj i ovo malo čudo. Jetway mini Ima ga kolega sa foruma, potrazi.
Ili ovi hand made ljepotani od plexija
Prošvrljao i ...da sročim to ovako.
Onoj multimedijalnoj čaši kave dozvoljavam da ima mane jer je 800kn.
Od nečeg što košta dosta više tražim i puno više toga. A pogotovo ne želim kemijat po unutrašnjosti , lepit mala hladila i opterečivati se temperaturama i zauzečem procesora. Štoviše kad bi podesio neki HTPC nebi u nikakvom slučaju htio vidjet išta da mi govori to je kompjuter.
Nakon što sam pročitao razne horor doživljaje toga ventilatora , smatram da su pretjerali s minijaturizacijom . Šteta jer mi se u biti stvar sviđa.

Što se pleksija tiče ....poluprozirni pleksi nije baš moja stvar a pogotovo taj vent . Van toga ITX2 slim model mi izgleda odlično. Šteta što tako nešto nebi mogao nači u Linksa

Citiraj:
Vecina njih se temelji na mini i mikro ITX maticnim plocama baziranih na Intel Atom procesoru tj. nVidia ion platforme koji se sastoji od cipseta, implementirane grafike, memorije te recenog intel Atom procesora.
Zotac je definitivno predvodnik u tom segmentu, mada i drugi ne zaostaju po tom pitanju.
Daj ako je moguče s obzirom na sve rečeno/ možeš mi 'složit' nešto s cijenama?

Citiraj:
Kada trazic idiot-proof software onda bi ja predlozio XBMC naravno.
Uputstava ima napretek, a sto je najbitnije, postoji i neumorna ekipa tu na forumu spremna uvijek uskociti kad zapne
Da sad ne čitam cijeli topik samo mi potvdi da ekipa ne radi 'na održavanju' Jer nebi htio bit rob nekog softvera. Soft. je tu da služi meni a ne ja njemu

Citiraj:
sve je to jako jednostavno upogoniti u svega 10-ak klikova +/- eheh
Evo kako to funkcionira kod mene, zanemari Sanadera
To u 10 klikova ?
Ok navukao si me.

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
kad si već sve opisao, mogao si navest još jednu stvar koja trenutno nije tražena, ali kao i sve u RH i ona će doć za par godina, ali mene zanima sada: koji od njih podržava web radio stream?
Web radio kažeš?
Osobno mi to nije jedna od važnih stvari. Pogotovo jer mogu slušat isto 'preko procesora'

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
koji ima display - koja korist da svaki put moram uplalit TV ako oću slušat radio ili nać neki folder sa club remixevima da bi mi TV poslužio kao navigator??
Šta se displeja tiče ,gore u Iamm NTR83 komentarima sam rekao kako je displej jedna od onih stvari koja nebi bile loša baz zbog tog razloga..ili istovremeni component output uz HDMI da se može spojiti i manji LCD monitor.