View Single Post
Staro 05.01.2011., 09:05   #14
hrabar.dabar
Premium

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Na kraju krajeva, tu se ljudi cude ko pura dreku kada "predju" s C-a na C++, pa im "Hello World" umjesto par kb sa stdio odnese 10 puta vise s iostreamom.
To je standardna stvar kod OOP-a. Brže se razvije kod, ako ga radiš po pravilima (tipa Design Patterns) koja izbjegavaju npr. hard-kodiranje, onda ga je lako nadograđivat/izmjenjivat. Mana je da se to sporije (Java) vrti i da troši više memorije.

Citiraj:
Ovo je toliko glupo i nevjerojatno da ili te "tip" laze, ili je sef kreten.
Nakon 2 godine? Cega? Rada? Stajanja? 8h rada? 24/7 rada? Kako da krepa?
Na osnovu čega to govoriš? To je standardna stvar u svijetu. Proguglaj "planned obsolence". Pritom se ne misli na klasičnu zastarjelost, već dizajniranje komponenti na način da krepaju pa ih moraš zamijenit.

Citiraj:
Jedna koja te je zasmetala je?
1. Svježi windowsi. Instaliram ih i nudi mi 50 kritičnih updateova. Ok, prihvatim samo kritične. Nakon restarta windowsi se ne mogu startat. Reinstaliram windowse (jer ne mogu pokrenut safe mode i napravit restore), idem 5 po 5 updateova i onda sve radi.
2. Svježi windowsi također. U nekoj kombinaciji sa smanjivanjem UAC na najmanje, nakon slijedećeg restarta mi ne da NIŠTA pisat po disku. Nakon toga, bilo koje kombinacije spašavanja stvari ne pomažu. Reinstaliram win, radi.
3. Klasična stvar kod win. Nakon par mjeseci rada i desetak instaliranih programa, windowsi se startaju predugo. Na poslu imam Intelov E8400 s 4GB RAM-a, windowsi se startaju više od 4 minute!
itd.
hrabar.dabar je offline   Reply With Quote