Citiraj:
Autor Imagine
Druga stvar zbog kojeg mi je HTPC odbojan je ...kad bi god netko spominjao HTPC uvjek se radilo o nekim ogromnim kutijetimama koje su u biti kompjuter. A ogromna kutija za komp (iako polegnuta) nije nešto što bi mi bilo lijepo za vidjet pored hife. A da ne govorim o tome da je to usrani komp s hrpetinom diskovlja i svim kompjuterskim komponentama što treba imati volje odabrati do zadnjeg dijela, a i sastaviti.
|
Uhhh obozavam kutijetine. Moj ljubimac je Antec Fusion remote max.
Jebiga dugo sam u htpc vodama pa navlacim vodu na svoj mlin

Ok, popeli smo se stepenicu vise i u igri ostaju gotova mini HTPC rijesenja.
Citiraj:
Autor Imagine
Zbog svega toga sam oduševljen s ova dva primjera na koja sam naletio.
|
Pogledaj i ovo malo čudo.
Jetway mini Ima ga kolega sa foruma, potrazi.
Ili ovi hand made
ljepotani od plexija
Citiraj:
Autor Imagine
Pošto je to u biti računalo uopče mi nije jasno kako su uspjeli u kučište tolike veličine ugurati matičnu ploču , disk, hladnjak za procesor , grafičku i ostalo. Nevjerovatno! Pretpostavljam da je memorija integrirana kao npr. na grafičkim karticama ..a zvuk i grafika su vjerovatno opet integrirana rješenja jer to ima i kod ploča normalne veličin. Ali proc i kuler? HTPC tolike veličine najvjerovatnije ne spada u domenu ... / najvjerovatnije nije moguče složiti nešto toliko malo jer kojeg bi vraga svi inače sastavljali HTPC od dijelova za računala standardne veličine i dnevne boravke naseljavali tim 'limenim ormarima' ?
|
Vecina njih se temelji na mini i mikro ITX maticnim plocama baziranih na Intel Atom procesoru tj. nVidia ion platforme koji se sastoji od cipseta, implementirane grafike, memorije te recenog intel Atom procesora.
Zotac je definitivno predvodnik u tom segmentu, mada i
drugi ne zaostaju po tom pitanju.
Citiraj:
Autor Imagine
Još bi mi manje bilo mrsko kad bi to napravio netko tko zna što radi jer nemam baš neki dojam da je to jednostavna stvar za nekog tko mora sve pohvatat ispočetka. Čini mi se da se to lako može pretvoriti u ogromnu frustraciju kad se dođe do nečeg što je teže riješit.
Kad bi bar postojao neki idiot-proof softver s idiot-proof upustvima
Par puta sam se pokušao natjerat da koristim ovaj iMON softver (iMEDIAN te poslje iMEDIAN HD) misleči se ostavit klikanja mišem ali to je toliki kupus da jednostavno nisam imao volje.
|
Taj iMedian mi je dosao sa kucistem. Zali boze diska na koji je snimljen.
Kada trazic idiot-proof software onda bi ja predlozio
XBMC naravno.
Uputstava ima napretek, a sto je najbitnije, postoji i neumorna ekipa
tu na forumu spremna uvijek uskociti kad zapne
Tesko da ces u ijednom HT front end softveru naci toliko inovativnih rijesenja kao u XBMC-u. A sve je to jako jednostavno upogoniti u svega 10-ak klikova +/- eheh
Evo kako to funkcionira kod mene, zanemari Sanadera