View Single Post
Staro 05.01.2011., 01:09   #14
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Mislil je na Mede8er.Kod nas su trenutačno dostupni MED500 i MED400X.
Prvi po cijeni od 1300kn(?), a ovaj novi MED400X od oko 950kn.
E da , Medo.
Vjerovatno nitko nezna kako se čita Mede8er pa me nimalo ne čudi taj nadimak.

Med500x

Upravo sam po Yotubu gledao "korisničko sučelje" i ...
Da budem iskren , žalim tog dizajnera / tehničara koji je u svojoj glavi mislio da je dobra ideja da za bilo koji rad / učitavanje i sl. iskoči crni blok s tim logom.
Pa nije valjda da ne postoje tehnički uvjeti da se nekakvo učitavanje / čekanje izvršenja neke pritisnute tipke i sl. ne može napravit s nekakvim transparentnim logom . To mi toliko kopa oči da ne vidim bilo što ostalo.

Ono što sam ipak vidio me nešto previše i ne oduševljava. Mogučnost HD zvuka određuje nekakvi čip u tom plejeru (neka ++ verzija )i onaj kome je to važno mora lovat MEDU s nekakvom plavom naljepnicom na kutiji jer su biseri napravili upgrejd bez da su promjenili oznaku modela.

Isto kao ona WD majmunarija s WDTVom i gen2.

Što se minija tiče.
Ne mogu iskopati nešto detaljno informacija pošto se najvjerovatnije radi o svježem uređaju ali po onom što sam vidio meni to izgleda kao isti ku*ac u drugom pakiranju / manjem pakiranju. Pročitao sam negdje da si kupio tu stvarčicu pa "let it rip"

Btw , hvala ti za onaj Base 3.0 hint jer se dosad pokazalo kao najzanimljivija stvar. Malo me odbija što je to relativno stariji uređaj a firma nije baš rapoložena za podršku / imam dojam da su više usredotočeni na izbacivanje što više sličnih uređaja na tržište. Plus ,chapteri u .mkv kontenjeru su no go a i jotube je no go. Ovo drugo mi nije nešto važno ali s obzirom da to mogu dosta jeftinije igračke ,to nekako bode!
Juzer interfejs mi u nekim djelovima djeluje kao ono što ne volim a ne volim male mape i prikaz direktorija kao kod računala. Uz to, grafički nije na istom nivou kao za onaj ogavni Popkorn koji mi se kod toga najviše svidio.

Jedna od zanimljivijih stvari je ...da mu je cijena skočila za 200kn par dana nakon što si mi to spomenuo/ kad sam kuckao u ovoj temi. Vjerovatno je netko zaključio da su dali preveliki popust LOL

Bio sam vrijedan pa sam malo samostalno napamet okolo lurkao

čepkrajuči net zbog 3D-a / 1.4 HDMIja iskopao sam jedino WDTV Live Hub koji dolazi s 1TB diskom za nekih 1800kn ( rivju )
Ono šta nikako ne mogu shvatit je ...ako HDMI verzijuodređuje sami čip uređaja , zbog čega drugi uređaji s istim čipom imaju HDMI v1.3 ?
I zbog čega nisu mogli napraviti da se unutarnji disk može zamjeniti večim ili nekako lako odstraniti da se natanka. Jer prebacit 1 TB materijala preko USBa ili mreže ...pa to je čisti mazohizam. Juzer interfejs mi je čisti kompjuterizam. Kao da gledam prazni desktop/ wallpaper i start traku na dnu ekrana.

Kao jedinu pozitivnu stvar bi odvojio da mi odgovara taj tip daljinskog. Kad su play /stop i sl. na gornjoj polovici daljinskog. Korištenje takvog tipa daljnskog mi je dosta prirodnije od obrnute verzije i gimnasticiranja /lomljenja prstiju.

Da ne bude kako po svemu dosad kenjam....spomenuti ču da mi se svidila jedna stvarčica.

Tvix HD N1 Caffe

Čak je i cijena pristupačna / 920kn SonusArta ili 800kn u Linksa. ( rivju )

U biti me oduševljava dizajn. U moru razno raznih bezličnih kutijica formata margo pakiranja od pola kile , jedna firma napravi 'valjak/ čašu'. Genijalno!
Po svemu pročitanom stvarčica mi se sviđa . Do sada sam video fajlove / u naziv sam imao običaj dodati informacije o slici i npr. "u čemu je zvuk" a u folder sam dodavao custom made sličicu da znam o čemu se radi jer s hrpetinom filmova , tako sam se lakše snalazio. Tako da me oduševilo kad sam vidio kako to sve može uredno i ljepo izgledat za 800kn. Bilo bi još bolje kad bi stvar radila to automatski i kad bi postojala neka aplikacija za tu svrhu ali nemogu se imat koze i ...
Ono što mi ne odgovara je izostanak DTS-MA bitstrima i činjenica da na se na sve strane spominje rušenje u kombu s mrežom.
Najviše od svega mi u biti ne odgovara cijena/ prejeftin je
Kako planiram riješiti pitanje mediaplayera na duže vrijeme , odvojio sam veči buđet pa mi je malo mi je uvrnuto uzet nešto te cijene. Uz to ,ako se ispostavi da mi nešto ne odgovara , prodavanje istog / kupovina nove igračke bi me koštalo dosta više nego da u startu odaberem nešto bolje :-/

Nastavljajuči tim stilom , u oko mi je upao i Tvix HD Slim S1 . ( 1400kn)
( rivju 1 , rivju 2 )
Više mi se sviđa N1 ali ovo uopče ne izgleda loše s obzirom da ima iste negativne stvari kao i svaki drugi blok uređaj. Očito firma drži do dizajna svojih proizvoda. Cjelokupni paket , iako ne savršen po onom što bi želio od novog uređaja , izgleda kao nešto što bih HTIO koristiti. Od kupovine me odbija ista stvar kao kod N1 - cijena.
Da sam ograničen cijenom več znam što bi kupio...

Citiraj:
Autor Ivan_Brajcic Pregled postova
Xtreamer za one koji samo žele gledati/slušati. S najnovijom revizijom firmwarea radi za 5. Može se ugraditi 2.5 inča HDD ili reproducirati s mreže (lokalna ili internet) ili USB diska (može i FAT32 i NTFS).

http://www.svijet-medija.hr/xtreamer...28577,154.aspx

Xtreamer Pro za malo žešće korisnike. Do 2x 3.5 inča HDD (maks 2TB svaki). Fino radi i kao NAS. Kupio i jako zadovoljan.

http://www.svijet-medija.hr/xtreamer_pro,28576,154.aspx
Da mi nisi rekao što je to drugo mislio bih da je UPS s daljincem
Po Specifikacijama se čini kao odlična stvarčica. Mjesto za 2 diska !
Bio bi još bolji da nema ograničenja za veličinu diskova spojenih preko USBa kad su popunjena 2 interna mjesta jer dođe čovjek u napast da ga napuni kad može.

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova

Cuj, ne moraju to biti rijesenja temeljena na mini-ITX plocam, nVidia ION rijesenjima poput tog malog Zotac-a ili Acer-a.
Mozes ti sebi sam sloziti nekakav HTPC od standardnih komponenti. Sve je stvar ukusa, ali u kojem god smijeru krenuo imati ces pregrst opcija.
Neces biti "ogranicen" hardverom i softverom sto je rekao bih redovit slucaj kod linijskih playera.

...

ako nisi vican cackanju, podesavanju, konfiguriranju i ako trazis rijesenje "ustekaj u struju, u TV i daj mi daljinac u ruku" odmah se u startu okani HTPC-a
Dobro , nije baš da sam neki gotovan
Kome se nebi bilo drago malo igrat s postavljanjem.

Ali , nekako imam dojam da htpc nije igranje več posao!
Drugim riječima, imam dojam da se to svodi na konstantno namještanje i kopanje po softveru a to je zadnje što želim.
S kupovinom bilo je čega potrebno uložit malo truda za upoznavanje s uređajem , čitanje manuala za namještanje ,upoznavanje s menijima itd...gledano tako, zaista mi nebi bilo mrsko odvojit truda i po nekakvim upustvima postaviti nekakvi HTPC softver.
Još bi mi manje bilo mrsko kad bi to napravio netko tko zna što radi jer nemam baš neki dojam da je to jednostavna stvar za nekog tko mora sve pohvatat ispočetka . Čini mi se da se to lako može pretvoriti u ogromnu frustraciju kad se dođe do nečeg što je teže riješit.
Kad bi bar postojao neki idiot-proof softver s idiot-proof upustvima

Par puta sam se pokušao natjerat da koristim ovaj iMON softver (iMEDIAN te poslje iMEDIAN HD) misleči se ostavit klikanja mišem ali to je toliki kupus da jednostavno nisam imao volje.

Sad da se ti komentiram tvoj prvi dio.

Druga stvar zbog kojeg mi je HTPC odbojan je ...kad bi god netko spominjao HTPC uvjek se radilo o nekim ogromnim kutijetimama koje su u biti kompjuter. A ogromna kutija za komp (iako polegnuta) nije nešto što bi mi bilo lijepo za vidjet pored hife. A da ne govorim o tome da je to usrani komp s hrpetinom diskovlja i svim kompjuterskim komponentama što treba imati volje odabrati do zadnjeg dijela, a i sastaviti.
Zbog svega toga sam oduševljen s ova dva primjera na koja sam naletio. Pošto je to u biti računalo uopče mi nije jasno kako su uspjeli u kučište tolike veličine ugurati matičnu ploču , disk, hladnjak za procesor , grafičku i ostalo. Nevjerovatno! Pretpostavljam da je memorija integrirana kao npr. na grafičkim karticama ..a zvuk i grafika su vjerovatno opet integrirana rješenja jer to ima i kod ploča normalne veličin. Ali proc i kuler? HTPC tolike veličine najvjerovatnije ne spada u domenu ... / najvjerovatnije nije moguče složiti nešto toliko malo jer kojeg bi vraga svi inače sastavljali HTPC od dijelova za računala standardne veličine i dnevne boravke naseljavali tim 'limenim ormarima' ?