View Single Post
Staro 04.01.2011., 23:10   #262
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor 6Finger Pregled postova
Sa 80kg raditi 160kg čučanj a nisi profi sportaš (teška atletika i sl..), nešto tu neštima... Ako pričaš o "polu čučnju" tj kada ti zadnja loža sa potkoljenicom zatvara kut od 45 stupnjeva onda se toga mani ta je vježba beskorisna (osim skakčima vis/košarka i sl) a za tebe jako opasna... DL sa 165 ti je također malo besmislen tj nema nikakve vajde od maksimale na DL samo potencijalna ozljeda..
Puni čučanj mi je malo slabiji. Ovo je da loža probija paralelu, natkoljenica paralelna sa podom.
Znam da koristi za mene kao rekreativca nema, no ovakav način treniranja gdje se radi malo ponavljanja sa velikim težinama (a to je jedna glavna vježba u tom danu) mi paše. Napredak na fizičkom pogledu je očito od vremena kada sam radio drugačije. Usto se ima i volje za treningom, a pri većim težinama uvijek imam spotera ili više njih (čučanj npr.).
A da ću se ozljediti - možda. No veća je šansa da se ozljedim dok ću negdje podizati vešmašinu ili ne. Tak to ide...
Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Hvala na brzom odgovoru, ali pošto ja nemam pojma o ićemu vezano uz pravilno bilo šta, jel može neki link na topic pravilna prehrana, koja je to hrana?
Kako i koliko? ....!
Unositi manje nego što trošiš (nekih 500-700 kalorija bit u minusu dnevno). Jesti više puta dnevno (iako se može i drugačije jasno), od hrane meso što manje masno, jaja, sirevi (opet manje masni), riba (opet manje masna). Ugljikohidrate samo kompleksne, masnoće su potrebne u vidu Omega 3.

A imaš različite programe hrane. Bilo cikliranje UH, bilo UH nisko uz punjenja, bilo UH nisko stalno. To vidiš sam što ti više pomaže i kakav si tip. Netko ne može bez UH (ugljikohidrata), netko je bolje volje bez njih i slično.