Citiraj:
Autor pingmachine
P.S. ako si još u školi, pitaj si profesora fizike o implementaciji 3G modula unutar procesora, konceptu faradayevog kaveza, potrošnji energije, interferenciji s drugim komponentama, itd. ako pak imaš profesora elektrotehnike, nemoj njemu ići, jer ćeš odmah pasti razred 
|
Je evo u školi sam, ali sad imamo glazbeni. U mojoj školi nema elektrotehnike, naša privatna gimnazija ima samo društvene predmete, književnost, i aranžiranje poklona.
Jezus koje pocjenjivačko prenemaganje... da, drm je uveden u sandy bridge za našu dobrobit, Hollywood i softverske kompanije nam žele sve najbolje i super je fičr imat kill switch, a kladim se da i David Allen iz Intela ima jedinicu iz elektrotehnike kad je tak lako famoznim faradejevim kavezom zaštitit ukradeni komp kad se ukrade. Dakle, za koju godinu, kad se sandi briđ uhoda, samo mi valja tražit po jakuševcu likove sa alu folijom na glavi, to su sumnjivci.
Pogledajmo u čemu je poanta, sa intelovog sajta:
Citiraj:
Intel AT hardware can detect theft in many ways such as excessive login attempts, failure to do a regular check-in with your server, too much time spent logging in...
|
Dakle, nije poanta da će zaštititi čovjeka od krađe (jer neće, znam idiotske tipove koji su mi devedesetih donosili iščupan autoradio bez prednje maske, "nek ga složim da svira" ) poanta je da mi se teoretski taj AT može ili sam zblesirat, ili ga neki 3G signal zblesirat i komp pretvorit u ciglu, da ne spominjem dakle mogućnost da netko za koji mjesec zahackira taj cirkus i hoda okolo blokirajući ljudima računala.
Okej, mene ne tangira ništa od toga u toj paranoja teoriji, nit imam ikakvo pozitivno mišljenje o fudi, ali ne želim imati nikakvu tuđu (potencijalnu) kontrolu ni brnjicu nad SVOJIM KUPLJENIM vlasništvom. Kao što si i rekao, vjerojatno će tržište učiniti neki pritisak, ali nikad nije dovoljno podcijeniti prosječnog korisnika. Dovoljno o tome govori i apple(store) koncepcija (došlo je do toga da se i pristup vijestima mora kupiti), a i UAC u viste i Microsofta. Već i danas je
ovo
uobičajena situacija. No možda je to i dobro. Manje će djece gutat piratske igre i filmove, više će cijeniti ono što imaju i bavit će se ponovo fizičkim aktivnostima