Citiraj:
Autor PointDexter
Znači ništa od konstruktivne rasprave na temu DX-a? Igranje u dx11 bez grafe od preko 1k krznenih je nemoguće... DX10 nije radio nikakve posebne "probleme" i barem je 15 do 20% velikodušniji za FPS-ove od dx11.
64bitna igra ti neće dati povećanje u performansama (pogotovo kada znamo ko će raditi BF3) a i u tome slučaju bi dio gaming populcije bio zakinut za kompatibilnost
EDIT: SB Live mi ne odgovara jer nemogu namjestiti da mi radi mic u W7
|
Krivo. 64 bitna igra će donjeti osjetan porast perfomansi u odnosu na 32bitnu ako može na dobar način to iskoristiti.
Primjerice, 64bitnost označava da je CPU sposoban baratati s registrima dužine 64 bita. Ako ti u programskom kodu imaš nešto dužine 48 bita, a programiraš u 32bitnoj verzij, cjeli ćeš kod morat podjeliti tako što ćeš prvo baratati sa registrom dužine od 32bita, a onda kada to odradiš, još jedan preostali registar ces pokrenuti dužine 16bita (32+16=48).
Tako kada izvodiš igru u 64bitnom kompajleru, neces kruziti 2 puta naokolo kako bi obradio, vec ces cjeli registarr fino strpati u 64 bitni kompajler i on ce ga odjednom obraditi jer podzrava registre do duzine 64 bita (sto odgovara tim 48). Tu dolazi do bitnog ubrzanja jer CPU nemora 2x kruziti sto znatno usporava rad.
Citiraj:
Autor jurbAs
Zato sto dx11 je puno bolji od dx10 koji je vise radio problema nego koristi. Dx11 je brz i dobar a i vecina ljudi ima dx 10 ili 11 kartice koji igraju bc2. Nadam se da ce napravit igru 64bitnu pa da i tu dobijemo nesto na performansama. Bf3 nece biti pc ekskluziva kako neki najavljuju jucer sam to procitao i rastuzilo me. Jbg ogromna para se okrece na konzolama i to je razlog sto cemo se borit sa bolesti konzolitis
|
Glupost.... DX10 pruza ogromno vece mogucnosti u odnosu na DX9. DX10 je kompletno nanovo napisani API, sa puno modernijim načinom i puno je više okrenut modernom hardveru i da ga iskoristi na pravilan način. DX9 jako koči razvoj enginea jer je totalno drugačij, linearnij, uži i na kraju lošij od DX10/11.
Nijedan API pa tako ni DX9/DX10/DX11 NIJE odreden brzinom - Koliko ce se igra brzo izvoditi u odredenom APIu ovisi samo o programeru - Dali ce DICE pod DX11 rendererom napraviti super-ultra-duper grafiku, a pod DX10 staviti nešto očajno loše, pa da dobijemo da je DX11 sranje jer se izvodi osjetno sporije od DX10 - Stvar je samo koliko ce developeri toga uspjeti nagurati i koliko ce brzo to gpu to odraditi.
DX11 nije nikakva revolucija, to je samo mala nadogradnja na DX10. DX10 je u odnosu na DX9, ogromna, ali ogromna promjena.
Sry za offtopic