Evo, tu je primjerak štampe (fajla koji trebam odštampat) ako se nekom da bacit oko :
https://www.filemail.com/dl.aspx?id=NPNTVPLSNPLXAIO
Pa nemoj nabadat nego vidi na kojim karakterima (znakovima) su naši šumnici, ako su po ISO standardu onda ne paše ISO 8859-1 nego treba biti ISO 8859-2 što je u printeru pod ISO Latin2.
Da .... samo ne znam kako da to vidim- kako vidjeti na kojim karakterima su naši šumnici ...?

.
Tu štampu inače sa unixa (SuSE) šaljemo na mrežni printer (taj neki na kojem ta štampa izgleda OK i koji je na izdisaju).
Ja sam na unix (na RedHat, jer taj ima LPT port, onaj di je SuSE , nema), spojila (ne mrežni) printer.
NA tom printeru sam isprobala ISO 8859-1, ISO LAtin, Latin2, ECMA94 i rezultat je isti, malo i veliko slovo ž proguta, nema ga, slovo č izgleda kao italic slovo H, ć izleda kao italic slovo f, uglavnom ... svakakvog smeća a naših slova (šumnika) nigdje.
Kada taj fajl otvorim kroz GUI sučelje na RedHat-u, onda mi umjesto slova š piše 009A, ć izgleda onaj spojeni znak ae .... itd itd.
Na windows platformi, taj fajl otvoren s npr. notpedom, prikazuje OK naša slova ali problem je kod printanja, poremeti kolone.
Isti fajl poslan na printer sa unixa - kolone su OK , ali nema naših slova .