04.01.2011., 11:53
|
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Autor Ivan_Brajcic
Nemam konkretan podatak o nekoj zavjeri, ali imam o ljudima koji dugo godina koriste istu opremu. Ponekad to ode i u pretjerivanje, kao slučajevi za koje znam da su zadnji put kupili komp 2001. No, činjenica je da se jednog dobrog dijela korisnika uopće ne tiče to što svako malo izbace novu grafičku ili procesor. Uobičajeni programi za tipkanje, surfanje, gledanje filmova, slušanje glazbe i svega ostalog, bez problema rade i na dosta starim kompovima. A to što će netko nasjesti ili neće na marketing ili baš mora (životno važno!  ) igrati najnoviju igru jer ako ju ne igra, onda nije cool, to je već stvar pojedinca i njegovog džepa, ali ne može mi nitko reći da je, primjerice, Windows 7 toliko zahtjevan da se za njega mora kupovati cijelo novo računalo. Mora jedino u slučaju da je netko prije 3 ili 4 godine bio jaaaaako škrt i kupio već tada ono što je bilo zastarjelo, samo da prođe 100 kn jeftinije.
|
Dosta ljudi koristi "staru" opremu. Moje računalo doma je staro cca 5 - 6 godina, ne znam točno, drugo koje sam imao (nabavljeno prije još više godina, stvarno ne znam točno koliko) je nedavno otišlo u našu firmu kao "novo" i vrti računovodstvene i slične aplikacije, jedino me na njemu muči stari USB. 
"Stara" oprema može funkcionirati godinama ako je snagom dovoljna za namjenu kojoj služi, ne moraju svi imati najnovija i prenatrpana računala.
|