View Single Post
Staro 04.01.2011., 00:23   #1041
Alfa_R
Registered User
Moj komp
 
Alfa_R's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,863
Citiraj:
Autor Protis Pregled postova
Evo kako smo dobili odgovor iz inspektorata. Kupnja na daljinu je kada se ugovor sklopi izvan poslovnice firme. U ovom slucaju ugovorom se smatra racun. Racun izdajemo kada izdajemo robu ili saljemo postom. Ako uplatite virmanom ponudu i dodete kod nas po robu dobijete racun i robu i nama potpisete jednu kopiju racuna da ste preuzeli robu, ako saljemo overseasom dobijete robu i racun i "postaru" potpisete da ste preuzeli. Ako ste kod nas preuzeli robu i racun to se smatra kupnjom u maloprodaji jer ste imali priliku pogledati sta preuzimate, ako vam postar donese onda niste mogli pogledati sta preuzimate dok ne otvorite paket i u tom slucaju imate pravo vratiti robu nazad i dobiti povrat sredstava po zakonu i kao sta sam vec pisao za to ne naplacujemo nikakvu proviziju.

Zanimljivo.
Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva se ne slaže s vama.


Uglavnom, za one kojima se neda čitati: svaka prihvaćena ponuda (odnosno plaćena) se smatra sklapanjem ugovora na daljinu bez obzira radi li se o preuzimanju robe i računa u trgovini ili putem pošte i kao takva je podložna bezrazložnom otkazu ugovora pismenim putem u roku od 7 dana.


Moj upit:

Citiraj:
Poštovani,

imam upit vezan uz kupovinu na daljinu. Smatra li se po zakonu kupovina na daljinu (sredstvima daljinske komunikacije) ako je dobivena ponuda od webshopa, plaćena ponuda internet barkarstvom, ali preuzeto u trgovini (tada se dobije račun - trgovina posluje samo na taj način - nema ponude i plaćanja na licu mjesta) ili to vrijedi samo kad je poštom poslana roba+račun?

Kada se smatra da je ugovor sklopljen?

Zahvaljujem,
.........
Odgovor:




Ps. (maknuti osobni podaci)
__________________
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link...
Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link...
Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link...
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...

Zadnje izmijenjeno od: buljo. 21.02.2014. u 11:00.
Alfa_R je offline   Reply With Quote