Citiraj:
Autor mymoon
napajanje ugradi u drugoj prostoriji, tamo gdje neće biti utičnice.
filteri se ne mogu oštetiti sa 12V napajanjem, samo ti pojačalo neće raditi ako napajanje spojiš poslije utičnice. te utičnice ne propuštaju napajanje preko TV priključka, dok satelitski priključak propušta ali blokira TV signal sa druge strane...
|
Dakle uticnice mi definitivno otpadaju ako bih isao na tu metodu koju sam zamislio. Na ovako nesto sam mislio.
http://www.maplin.co.uk/images/Full/l72an.jpg
UHF uticnica ne propusta napon, satelitski da ali filtrira UHF signal.
Citiraj:
Autor smirnoff
najsigurniji i najbolji sklop ti je da razdjeljnik za 2 TVa staviš poslije ispravljača. nikakve utičnice nemoj instalirati jer samo guše signal.
|
Radi se o tome da je kod pojacala kakvo planiram uzeti sam TV prijemnik izvor napajanja, mozda nisam bio dovoljno jasan u prvom postu. Prijemnici daju 5V struje. Postavio bih ga prije skretnice i onda se logicno taj pojacani signal kad dode do skretnice salje na oba TV-a. Ono sto komplicira stvar je kako ce se ponasati taj sustav kad primjerice oba TV-a rade i salju 5V struje. Ili npr jedan radi i napaja pojacalo, u meduvremenu upalim drugi koji takoder pocne pustati 5V. Predpostavljam da treba neki switch skretnica kao kod satelitskih sustava. Samo sto je tamo uvijek jedan izvor napajanja ali jedan ili vise napajanih elemenata (LNB-a).
Sve mi se cini da cu ipak potegnuti vod za struju gore, bolje nego da skurim oba TV-a i pojacalo