View Single Post
Staro 03.01.2011., 13:15   #9
ScheiSSman
Premium

Datum registracije: Apr 2006
pozz

dizem ovu temu iz mrtvih , ali evo ovako kad se reprogramira speedtouch na 4 port koji sam repr. onda koji god ulaz dobije on dalje salje preko wlan-a i ostale portove net signal. ovako to izgleda

PRVO SVE PROCITAJ PA ONDA RADI* :-*
Evo ovako , posto mi je jako dosadno kod kuce, a* imam neke tehnike koje ne koristim previse , onda sam uzeo malo citat forume i igrat se i iz svega sam napravio ovaj HOW TO
evo sto je na kraju zavrsilo iz toga svega

Prvo i osnovno imam Bnet flat rate 1 megabajt u sek. i s njim sam dobio mali cabl modem scientific atlanta

i 1 thomson router kojeg sam dobio djaba , standardno zakljucan od T-coma sa nekim mogucnostima ( t com to ne trazi i ljudi prodaju za male novce ili poklanjaju )

NADALJE:
B net na toj maloj atlanti ima samo 1 lan port , sto znaci da je umrezavanje vise racunala i koristenje tog 1MB/s nemoguce osim ako , i sad dolazimo na najbolje
kupis od B neta router sa 4 porta i wlan mogucnostima za 500 kn ili 30 kn mjesecno a posto se ugovor potpisuje na 2 god ispadne nekih 720 kn za koristenje wlan routera

nadalje posto cemo ssve prepravke napravit na t com thomsonu* ja sam odmah isao na ugradnju novog firmware-a , a za to napraviti nam je potreban alat za upgrade i novi firmware

LINK* za firmware za* thomson speedtouch wl 780
http://www.speedtouchforum.de/Daten/...2T2_bant-r.zip
TOOL za upgrade firmware
http://www.speedtouchforum.de/Daten/...zard_R4421.zip

***normalno treba unzipat***

nakon toga treba obaviti pripreme,
treba biti spojen utp kablom u lan1 port na thomsonu i manualno unijeti ip adresu na mreznoj kartici racunala s kojeg pristupate
postavke su sljedece
IP: 10.0.0.1
SUBNET MASK: 255.255.255.0
GATEWAY: 10.0.0.138

kad ste to napravili treba thomsona ugasit i stisnuti reset tipku iglom , cackalicom ili necime i drzat reset i upalit router
reset se drzi sve dok power lampica ne zasvjetli narancasto , i kad se to dogodi onda pokrenete TOOL za upgrade firmwarea (ako trazi korisnicko ime/password to je* administrator/!M1PhoIAD2* * )
Idite na „Next“ sve dok ne dodje do stranice sa kraticom Have Disk... Tu pronađite firmware.bin u folderu „SpeedTouch780Wl“ koji ste skinulii loadajte ga. Cekajte da postupak zavrsi!!!

kada je zavrseno mozete pristupiti routeru upisujuci 10.0.0.138 u browser mozete podesiti usere i ostale pogodnosti koje T com neda
poslje update firmware-a standardni username i pass su Administrator i Administrator

vratite postavke mrezne kartice na zeljeno ili na automatski
za pristupanje routeru moze 10.0.0.38 ili 192.168.1.254

1. dio gotov* :ugly kiss:

2. dio* it starts* :P

posto su na T COM* thomsonu standardno 2 porta za lan a 2 za iptv iliti max tv novi firmware je promjenio sva 4 porta u LAN napominjem sljedece se moze odraditi i bez prepravke t com firmware-a

znaci ovako pretvorit cemo 4 port u wan port na t com routeru je oznacen crvenom bojom i pise gore IP TV (yeah right)

start /* run / upisete cmd i otvori se command prompt
upisete telnet
nakon toga stisnete slovo o
i upisete 192.168.1.254
username i password ako niste promjenili pri ugradnji firmware-a je Administrator /Administrator a ako niste ugradjivali firmware onda je username/pass* * *administrator/!M1PhoIAD2

nakon toga mozete samo c/p ovaj code

Code:

:ppp relay flush
:ppp flush
:eth flush
:atm flush
:atm phonebook flush
:eth bridge ifdelete intf=ethport4
:eth ifadd intf=eth_wan
:eth ifconfig intf=eth_wan dest=ethif4
:eth ifattach intf=eth_wan
:ip ifadd intf=ip_wan_eth dest=eth_wan
:ip ifconfig intf=ip_wan_eth status=up
:ip ifattach intf=ip_wan_eth
:nat ifconfig intf=ip_wan_eth translation=enabled
:dhcp client ifadd intf=ip_wan_eth
:dhcp client ifconfig intf=ip_wan_eth metric=5 dnsmetric=5
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=dhcp-lease-time
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=dhcp-renewal-time
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=dhcp-rebinding-time
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=subnet-mask
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=classless-static-routes
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=default-routers
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=classfull-static-routes
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=domain-name-servers
:dhcp client ifattach intf=ip_wan_eth
:saveall
exit
kad zavrsite zatvorite command prompt
ovim kodom smo reprogramirali* LAN port 4 da bude WAN tj. da prima internet signal kao npr. sa mog cabl modema

i na kraju ovako to izgleda*

PS. Neki dan sam ga poklonio sogorici, ona ima optimu preko nekog tuznog telsey-a i sve radi bez beda ( trenutno imam neki d link g684t pa cemo vidjet sto cu uspjet od njega.

ScheiSSman je offline   Reply With Quote