View Single Post
Staro 03.01.2011., 09:24   #3270
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Evo i mene malo ovdje
Imam dilemu/trilemu. Trebao bi ići ovaj tjedan (ako sve bude po planu) po grafu da umirovim svoju 3870, pa se ne mogu odlučit, lova je bitna, ali ne sad baš toliko striktno (ide na rate ). Ili da čekam malo ako će ići neka korekcija cijena prema dolje??

Inače sam zagriženi Ati fan, samo da napomenem, zbog dugogodišnjih loših iskustava sa nvidiama, ali....

Dakle ati dilema je - sapphire 6870 - 1805kn - ona ne-stock sa 1 velikim ventom; ili gigabyte 6950 - 2300kn. Znam da je 500kn razlike, ali grafu ne mislim (opet) mijenjati 2-3 godine, a htio bih se ugodno igrati u tom periodu kao i sa ovom 3870. Monitor ne mislim skoro mijenjati, znači 20", rezolucija je 1680x1050. Napominjem još da sam imao 6870 twin frozr 3 dana kod sebe i da kašljuca samo u metrou, ostalo ide sve bez greške, pa me to muči, da ne bi bilo s njom problema u dx11 nadolazećim naslovima.

Part o trilemi se odnosi na nvidiu (rekoh da sam ati fan, jbga) - msi twin frozr gtx470 - cca 2000kn. Eto i ona me tjera na razmišljanje, zbog dobrog omjera performansi i cijene, ali grijanje i struja?

Ostatak konfe ostaje isti - dakle q6600, 4gb ddr2 1066, itd.
Jedino me još muči napajanje, - antec smartpower2 500w modularac je unutra već nekoliko godina, služi besprijekorno, ali ako je potrebno, promijenit ću ga seasonicom 620gm.

Eto, litaniju sam napisao, sad savjetujte, da vidim da li jednako razmišljamo....