View Single Post
Staro 31.12.2010., 07:24   #1
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Novi laptop se smrzava potpuno... šta je uzrok!?

Priča je ovakva. Kupio sam HP Probook 4720s laptop prije nekih 2 mjeseca. Laptop je predviđen za Windows 7 Professional i dolazi sa njime, ali zbog firme i programa koje koristimo sam morao ići downgrade na Win XP.
Laptop podržava i XP, svi driveri dostupni na HP.com

Pošto nisam ni koristio laptop sa Win7 nemam pojma da li pod njima ima isti problem ili ne.

Problem je da laptop svako 2-3 paljenje se smrzne, ekran radi, ali sve tipke tastature i miš su smrznuti, jedini način za ugasiti ga je držati tipku a paljenje 6 sekundi da ga skroz ugasi.

Mislio sam da je možda bad sektor na disku, pročešljao sa HD Tune i nije našao ništa. Mislio sam da je loša radna memorija pa sam pročešnjao sa MemTest ali nije našao ništa.
Koji su mi postupci u daljnjem traženju šta uzrokuje smrzavanje?

Zvao sam servis, njima zvuči kao da je neki driver u XP-u. Činjenica je da se uvijek i jedino smrznuo pri bootu XP-a (na crnom ekranu kada se vrte one crtice ispod XP logo-a) ili kada je već XP dignut (uvijek unutar nekih 5min od boota, kasnije jako rijetko), nikad pri bootu biosa.
Kako provjeriti sa velikom sigurnošću koji driver i ako driver to uopće uzrokuje? Ako nije driver šta bi moglo biti?
Mikeyy je offline   Reply With Quote