View Single Post
Staro 30.12.2010., 19:10   #434
darkijas
Premium
Moj komp
 
darkijas's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,791
Gledati godinu proizvodnje (piše na svakom iza) a daleko najvažnije je opće stanje, dakle velika prednost onom kojeg se može isprobati prije kupnje. Najvažnije je stanje ekrana, tj zaštitnog sloja koji je inače osjetljiv na ogrebotine na svim trinitonima i dakako sama kvaliteta slike (konvegencija ,fokus, geometrija, prikaz boja itd što se najlakše provjerava nokia monitor test programom). Međutim i pored oka sokolovog na licu mjesta nemoguće je zapazit sve potencijalne mane tako da za kupnju polovne kištre treba i dobra doza sreće.
Šta se tiče rezolucije na mom e530 je 1280:1024 85hz oštro poput britve (doduše nakon 15min zagrijavanja monitora, do tada mu je slika malo svijetla, već sam pisao o tome) kao na nekom lcd-u. Inače monitor ima prilično dobro svjetlinu pa uz ugljen crnu prikazuje strahovito kontrastnu sliku.
Izduženoj slici djelomično doskočim tako kaj je s lijeve i desne strane malo suzim i dobro. Komplet multimedija i igre idu na 1600:1200 pa je tada omjer stranica pravilan, ali ta je reza ipak malo prekrupan zalogaj na rad u windowsima mada je oštrina slike vrlo dobra i na toj rezoluciji
darkijas je offline   Reply With Quote