Bez assist lampice.
Tamron nije srednja žalost, skoro je oštar kao i 24-70 koji je jedan od najoštrijih objektiva od Nikkora, a za 3100kn je više nego dobar.
Pa oštro je staro pramen, mutnjikavo je okolo kad je senzor par puta veći nego olympusov. Pa je i dof drugačiji.
Žuta je fotka jer je u kuhinji bilo jedno svijetlo žute boje upaljeno. Da sam htio mogao sam po danu na otvorenom okidati na ISO 6000 pa nebih imao nikakav shum, al mislim da je realnije da se okida u slabijim svjetlosnim uvjetima da se vidi kako se ponaša senzor.
Gledaj, olympus ima puno križnih točaka, al uvijek se u tamnijem prostoru buni, ovaj se nije niti jednom pobunio i brži je.
Kupio sam stariji fotoaparat koji je po kvaliteti fotografija još uvijek ispred većine fotoaparata tamo vani, što se tiče ISOa nemoguće mu je još parirati s ičim iz Oly tabora i uz sve to, dobio sam cijenu koju si ti vjerojatno platio za E-5.
Gledaj Mar, ja sam bio kao i ti. Branio sam olympus, al moraš priznati da je Nikon ipak ispred.
Ne moram baš fotografirati po pljusku, al osjećaj kad ga držiš u ruci je bolji nego kod E-3, s tim da je i pametniji raspored tipki nego na E-3.
E-5 je dobar fotoaparat, samo što su se malo prekasno odlučili napraviti nešto što su trebali još davno napraviti. (staviti manji filter ispred senzora)
A i ne sviđa mi se ulupavati novce u sistem, za koji se počelo šuškati da se možda u budućnosti neće više niti razvijati, a kad pogledaš realno, to je vrlo moguće. Ipak je olympusu kompakt serija, mikroskopi i optika općenito na prvom mjestu, a ne DSLRi.
Citiraj:
Autor doublev
Slika ti je skroz zanimljivo ispala. Odraz u čaši ti je uletio u fokus makar ti je fokus zapravo na limenki naprijed. Udaljenosti su ti se fino poklopile. To si namjerno napravio ili ti je slučajno ispalo? 
|
Ma navečer sam si otvorio limenku pive, natočio si i malo se zezao. Namjerno je tak složena kompozicija, al više sam to uslikao za prikaz na netu.