View Single Post
Staro 29.12.2010., 20:21   #52
iwwwek
xampp rulez

iwwwek's Avatar

Datum registracije: May 2009
Citiraj:
Autor mighty Pregled postova
evo da se i ja ukljucim u temu, doduse necu biti od prevelike pomoci ali imam jedno pitanje koje me muci...
od ove godine sam na algebrinoj visokoj skoli racunarstva... kada sam upisivao prvu godinu odabrao sam smjer sistemskog inženjerstva...
drugi smjer koji je moguce odabrati je programiranje...

buduci da o programiranju do tada nisam imao blage veze, kao sto sam vec rekao odabrao sam ovaj prvi...
medjutim kako sad taj prvi semestar primice kraju jos se mogu odluciti za programiranje jer je nastavni plan i
program identican u prvom semestru za oba smjera...
kako smo se u prvom semestru odmah bavili osnovama programiranja u c++ i to podrucje me zainteresiralo...
njuskao sam po netu i dobio dojam da u programiranju mogu vise napredovati, raditi na sebi, zapravo privlaci me
taj cijeli koncept osmisljavanja i izbacivanja nekog svog proizvoda na trziste...

jesam li u pravu sto se tice napretka? je li to doista dinamicniji posao u odnosu na sistemastvo?
dajte mi neke savjete bez obzira kojim od ova dva posla se vi bavite...

mislim da je najvažnije da odabereš ono što ti se najviše sviđa i što ti najviše "leži"
ako ćeš biti i sistemac dobro je znati programirati jer onda puno poslova možeš automatizirati

primjer iz moje prakse: trebam instalirati i konfigurirati Eset Smart Security 4 na 60 računala

opcija 1:
idem od računala do računala i mlatim po tipkovnici dan-dva

opcija 2:
a) instaliram ga na svoje računalo, iskonfiguriram sve što treba i izvezem konfiguracijske podatke u xml datoteku
b) napišem batch skriptu za silent instalaciju i uvoz konfiguracijskih podataka iz navedene xml datoteke
c) svima pošaljem mail sa linkom na navedenu skriptu (file server) da je pokrenu i strpe se 5-10 minuta
d) zapalim cigaretu, zavalim se u stolac i meditiram

sad pogodi koju sam opciju koristio