evo dobih ovog casa odgovor iz mke
moj upit:
Citiraj:
To: MKE
Sent: Tuesday, December 28, 2010 7:33 PM
Subject: Upit s ANTENA WEB SHOP MKE
postovanje
dana 28.12.'10. reklamirao sam NytroBox NB-4001 T USB (kojem garancija istice 14.01.'11.) i nakon pregleda dobio sam novi uredjaj (isti)..
sve je u redu sa novim uredjajem (za sada), ali me zanima zar nisam trebao dobiti i novu garanciju (12 mj.) sa novim uredjajem?
zahvaljujem na odgovoru
pozdrav
|
odgovor:
Citiraj:
HM;, zanimljivo razmišljanje.
Na žalost, naravno da ne.
Umjesto da čekate servis, izašli smo Vam u susret i dobili ste drugi uređaj umjesto starog. Za ovaj vrijedi sve isto kao i za prethodni - dakle, garancija mu vrijedi do 14.01.2011.
Pravo na produženje garantnog roka imali bi jedino u slučaju da smo prijemnik uzeli na servis, pa bi se garantni rok produžio za onoliko koliko bi prijemnik bio na servisu.
Poštovanje i pozdrav.
|
cini mi se da se on vodi po tocki 1. clanka 425., a trebao bi po tocki 2. Zakona o obveznim odnosima
Citiraj:
Produljenje jamstvenog roka
Članak 425.
(1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari.
(2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari.
(3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok počinje teći ponovno samo za taj dio
|
a tocno to se i desilo (boldano)
dakle sogor je donio stari nytro uredjaj i nakon pregleda (kaze da ga je djelatnik ukljucio i odma ustanovio u cemu je kvar) dobio sam novi uredjaj