FW900 se, koliko ja vidim, s tom rezolucijom nosi jako dobro budući da mu u manualu to stoji kao preporučena rezolucija i vjerojatno je razmak i veličina fosfora konfigurirana za nju.
Tekst je nešto jasniji prema centru ekrana zbog varijabilnog dot pitcha (0.23-0.27) no to i nije toliko primjetno. Nisam siguran ni da li je fokus na optimalnoj
razini nakon ovoliko godina, a isto tako se putem WinDAS-a može konfigurirati konvergencija za oko 130 točaka na ekranu koja isto može doprinjeti smanjenoj
jasnoći ukoliko nije podešena, tako da s obzirom na trenutno stanje koje je vrlo dobro, i još moguća poboljšanja, vjerujem da FW900 može prikazati iznimno jasnu i oštru sliku na toj rezoluciji.
Istina da nije mala cijena, ali u HR je danas više gotovo nemoguće naći taj monitor, a s obzirom na pedantnost i obazrivost vlasnika, tražiti monitor s npr. savršenim i nedodirnutim ekranom je kod nas besmisleno.
Visage je imao nešto više sreće sa svojim primjerkom u tom pogledu. No ipak, godine idu, i svugdje ih ima sve manje, tako da sam bez obzira na te sitne nedostatke, iskoristio priliku da i sam posjedujem jedan
od ovih vrlo finih monitora.
Dakako, da ne zaboravim spomenuti, gdje sam ga ja kupio, ima ih još, i to nekoliko. Čovjek me zamolio da razglasim i ukoliko je netko zainteresiran, slobodno proslijedim njegove kontakt podatke (koje imate i na njuškalu).
Model koji sam ja kupio je iz kasne 2001., ima model iz 2003. s ekranom u nešto malo lošijem stanju, ali svi su navodno kupljeni novi 2006. i nisu intenzivno korišteni.