View Single Post
Staro 28.12.2010., 22:32   #422
quantum112
Premium
Moj komp
 
quantum112's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: .
Postovi: 88
Da, to je taj. Dobio sam ga za 200 kn manje od navedene cijene.
Što se tiče stanja, plastika je u vrlo dobrom stanju uz obaveznu tu i tamo koju ogrebotinu, crticu i ostale tragove korištenja. Nikakvih pukotina, udubljenja, oštećenja boje i sl.
Ekran, odnosno antirefleksivna folija ima nešto više tragova starosti nego što bih volio, koji postaju vidljivi uz vrlo svijetle podloge. Budući da sam znao da mi to neće toliko smetati, i bio sam u pravu, jer u igrama i sl. to nemogu primijetiti, nisam to uzimao toliko za zlo. Također uzevši u obzir, da se folija može skinuti i da prema riječima stručnjaka za te modele UnkleVito modeli bez nje su ostvarili puno bolje rezultate kalibracije cijelog spektra boja, te on svoje obnovljene modele od po $900 više ni ne prodaje s folijom. To mi dovoljno govori.

Svejedno, nisam siguran hoću li je dirati (barem ne još), no znam da mogu imati savršeni ekran ukoliko želim. Po mom iskustvu s EIZO-om, najviše limitira bijelu boju (budući da zatamnjuje cijeli ekran) no bez nje refleksije su nešto veći problem i potrebno je imati dosta zamračenu sobu.

Funkcionalno; odlično! Monitor je spojen VGA-BNC kabelom te isprva nisam uspio natjerati 4870X2 da radi na pravilnim rezolucijama. Problem je riješen tako što sam spojio monitor običnim VGA kabelom, očitao EDID i napisao driver putem PowerStripa, sada sve rezolucije rade i preko BNC kabela. Iskreno, nisam imao puno posla s opcijama, obavio sam image restoration, uključio sRGB kolor profil, sitna podešenja geometrije, landing, i ostalo je sve više manje izvrsno. Nikakvih vidljivih problema, slika je stabilna kao kamen.

Na kraju krajeva, veoma sam zadovoljan. Monitor je zbilja ogroman i pruža nevjerojatan doživljaj pri igranju i gledanju filmova. Proći će neko vrijeme prije no što se naviknem na rezoluciju od 1920x1200 (pogotovo na radnoj površini). Kao da sam u kinu.
quantum112 je offline   Reply With Quote