Naivno dijete, nisam pricekao da se komp malo zagrije, naravno da su temp bile niske, tek se zagrijavao
Zamjenio sam mjesta, stavio sam Gigabyticu na prvo mjesto a Gainwarda na drugo.
Ustvari lošije je, što je bilo i za očekivat (temp) kako sam uopce pomislio da su niže.
Komp se grije ko' 'svinja', sve se znoji. Tocnije, grije se Gigabytica, dosegla je 104' za Crysisa, prva pomisao
Vent joj puse na 100% i trenutne temp sa 'Power Saving Mode' su za GPU Gigabytice 73', dok je Gain GPU na 44' ali joj vent radi na 36%.
Inace, dok Gainward bio prvi dodirivale su se kartice i vent na Gainwardu se morao popeti do 70-90% a nikad mi inace nije prelazio 39% i uvijek je bio tih.
Sada kada je na 2 mjestu ponovno je hladan dok se Gigabytica grije, sve to nebi bilo ni čudno da se na njoj ne nalazi Zalman (očistio sam prašinu).
Predpostavljam da je pasta u pitanju, ništa ne smijem pokreniti dok to ne rijesim. Neke ideje za hlađenje su dobro došle
I da, rekli su mi da ce jaca grafa (taktovi) spustiti na slabiju. Što se nije dogodilo, već su taktovi Gainwardice digli na taktove Gigabytice kojoj radi brze GPU i Shaderi a Gigabytici su se digli taktovi memorije jer Gainwardu rade brze, ustvari, obije grafe su bar djelomicno klokale.
Performanse su odlične, Crysis sam izvrtio, očaran sam
Još da su temp dobre i da se Zalman ne dere kao mlažnjak bilo bi super.
I da pitamo nesto, dok je Gainward bio prvi obije grafe su radile ispod 40% snage ventilatora, cim je Gigabyte na prvom mjestu on radi na 100% dok je Gainward po starom, ispod 50'. Jel moguce da je to zbog zamjene mjesta?
Edit: Momire cim se skupi neki novac, plan je jos 2gb rama i neki Phenom II. Za sada me ovaj služi dosta dobro.