View Single Post
Staro 28.12.2010., 20:52   #931
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
To ti jako ovisi od specifičnog setupa... Ja se sjećam da sam najnormalnije bez ikakvog namještanja i deinstaliranja drivera pri prelasku sa single hd2900XT na 2xhd3870 CF u tadašnjem intel x48 chipsetu sa q9450 dobijao plafone po benchmarkovima, sve radilo ko sat, pa kad sam kupio za taj komp nvidiu, prebacio sve na PhenomII platformu sa tadašnjim top AMD 790FX chipsetom, u nadi kako bi to trebalo bit još bolje jer jelte reklamirano kao "dragon" platforma, kad kajla. Nikako, ali nikako ponamještat da CF radi kako treba, kao i vama. Nekako je radilo sa nekom prastarom verzijom drivera (svaka novija verzija samo je pogoršavala stvari glede pregrijavanja, ili obratno, buke ventova u idleu) Od tog silnog mrdanja i kombinacija preštekavanja uspio sam samo pokvariti matičnu ploču. Sva sreća, par mjeseci prije nego je vemil, tadašnji generalni zastupnik za gigabyte riknuo, pa sam nakon mjesec i pol dobio neku rabljenu u zamjenu. Naravno, toliko nisam mogao čekat, pa sam se "usrećio" sa dfi matičnom.
Da se vratim otključavanju hd6950... to je njihova stara marketinška fora (sjećam se 9700/9600 budget serije, šta se sve nije dalo prebrikat da glumi... od fire gl do 9700 xt), dam se kladit da je i sad samo smišljena da se prošire glasine, slijedeća runda bit će lasercut. A i tako, gledam kod nas, pa preskup je i Hd6950, da bi se netko uopće odlučio za tu igru. Ono, za tih bezobraznih 2700kn da se ubost gotovo, ili za još dodanih sto kuna, gtx570 kojoj netreba mrdat nikakav bios Mislim, dokle je to došlo, da nvidija u hi endu nudi bolji frejm per buck od atija?
Overhaul je offline   Reply With Quote