View Single Post
Staro 28.12.2010., 20:44   #5
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor svebee Pregled postova
za bilježenje koordinata stanica po gradu.

točnost - pa što veće to bolje bitnija mi je kvaliteta signala (tj. da mi ne "pukne"/prekine vezu) nego sad da je točnost 5 ili 7 metara. ja ću još dodatno na računalu korigirati točke tako da kažem - bitnije mi je da mi signal ne puca između zgrada/drveća. kunića...prvo mi daj uopće nešto na što se mogu orijentirati

ako može mjeriti samu liniju odlično, ali načelno bi mi trebale samo diskretne točke (stanice) - a ako on može pamtiti liniju (npr. bilježi svakih 3 sek. koordinate) i još k tome doda moje "ručno obilježene" točke (stanice) još bolje ali velim, nije uvjet - ako je jeftiniji običan koji samo pika točke - može.
Evo, nemam ideje, te sam struke ali ne znam za te jeftinije. Brzim surfanjem sam našao da nova verzija Garmin eTrex Legend može spremiti 1000 točaka, pa da to pogledaš. Košta oko 1200kn i uvoznik je Navigo sistem. Možda da skineš manual pa vidiš što sve može pamtit i kako...

Za ovo tvoje bi najbolje bilo nešto kao Trimble Juno SB ili SC, ali mislim da ti je to malo preskupo. U Zagrebu među zgradama zaboravi točnost bolju od 15 metara, sve točnije je stvar čiste sreće. Kod čišćeg neba je stvar puno bolja, oko 5 metara možeš očekivati.
FitzTN je online   Reply With Quote