Citiraj:
Autor Nikky
A zo dakle, najte štrapat, 94.203.217.28 je javna adresa a HG1311 je WAN Ethernet home gateway sa mogučnnošću VoIp telefonije.
Ako je internet konfiguriran u jednu vrstu Bridge mode onda wireless uređaja "visi" i zato nemožeš preko njega na internet.
Ako se hoćeš igrat evo šta bi trebalo napravit:
- detektirat šta je koji kabel, dolazni ide u wan, 1 za IPTV i 2 za kompove žično
- iz uređaja ištekaj wan kako nebi imao vezu sa remote managmentom
- sa kompa spojen na uređaj trebaš pogodit ip adresu i user / pass za web konfig
- po defaultu bi trebao biti na 192.168.1.1, što znači da na kompu manualno postaviš mrežne postavke ip=192.168.1.10, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1
- probaj admin / admin, ako uspiješ upast u konfig treba vidit kako je sada konfiguriran, jeli wireless u istoj "grupi" interfaces u kojoj se nalazi Lan za kompove
- . . .
Dodatni info nemogu iskopat jer proizvođač Tilgin glumata kao i ostali pa nema dostupnog manuala za home usere, vjerojatno ima za ISP - e.
|
hvala Nikky, ali ni to nije pomoglo.
Napravio sam kao što ti reče, odspojio wlan, dekle nema vezu sa ostatkom svijeta, odspojio sam i sve drugo, i onda se priteškao na jedna od 4 lana, a prije toga podesio mrežnu kako si rekao, slika slijedi:
nije išlo ništa, pa sam se spojio direkt na tej wlan, ali onda se opće nije htjelo spojiti....
uglavnom, neznam koji je to k....
danas brijem da će doć neki lik to složit, kojega sam u avionu sreo, i rako da ga zovem ako bilo što mi treba u dubaiju, pa eto :-)
hvala još jednom svima, ai izgleda da je neka tolika glupost, da se niko nemre sjetiti :-)