View Single Post
Staro 23.01.2005., 03:14   #12
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by Denzil
To samo potvrduje da svi mi to mjerimo po vlastitom iskustvu...inace ta kompatibilnost zvucnih kartica i ostatka sistema je oduvijek imala mnogo faktora..npr. najbanalniji IRQ.. tako da razne zvucne razno reagiraju na razne sisteme... ali Zwer, kad kupis 5.1 karticu za 180kn zasto se cudis kad ne radi?? Creative ili ne?? a ako ju nisi platio 180kn nego vise onda si ju sigurno kupio odavno jer je Live PRETPOTOPNI model.. kupi postenu karticu pa mi reci dal imas problema... ja imam Audigy 2 ZS i jednostavno sam odusevljen mogucnostima, softverskom podrskom, aplikacijama i slicno... mozda nista ne znaci al dobio sam 7 CDa u kutiji sa karticom. Npr. ima pozlacene kontakte za konektore..to je nebitan i sitan detalj (osim za prave audiofile), al govori o kvaliteti..bar ja tako mislim..
Ja sam za tih 180 tj. 250 (kad sam kupovao) trazio samo ispravni SPDIF izlaz, one njene EAX, Sensaura i slicne gluposti mi nista ne znace... I kad ti to ne radi ni u CL Audigy ni u CL SB Live, onda nekako ne zavolis firmu...

BTW. 7 CDa u bundleu nis ne znaci, ako su na njima "programi" za zvucnu... Po mom iskustvu, sto jednostavniji bundle, to bolji komad hardvera imas... Sjecam se kuma kad je dobio novu zvucnu i poinstaliravao sve neke cudesne mixer pultove, audio editing programe, tralalal... Horror. Da ne kazem da je 80% toga sto obicno dolazi uz drivere katastrofa... Pozlaceni ulazi su ok, al' nemoraju bit znak kvalitete...

Citiraj:
mala digresija, ako imas "takvu" konfiguraciju Zwer, zasto nemas i adekvatnu zvucnu? cista znatizelja I moram ti priznat da sam ugodno iznenaden tvojim "zrelim" odgovorom..skidam kapu...
U trenutku mijenjanja Audigya sam imao samo pare koje sam dobio za njega (onakav sugav me kostao 650 kn, a dobio za njega 3 tjedna kasnije 250 ), pa sam te pare odma ulozio u Live, iako sam sanjario o DMX 6Fire Terratekici... A "stedim" na zvucnoj zato jer mi bolja netreba, SPDIF izlaz daje (isprobano) iste rezultate na zvucnoj od 250 i od 2000 kn...