Lijepi pozdrav, za početak, da se ispričam ako sam fulao mjesto i temu. No možda bi netko mogao znati ovdje...
Ovakava je situacija.
Stari mi je u Dubaiju i uzeo je paket - net,tv i tel. I sve radi ok. Brzina preko 20/8 MB/sec. Inače ISP je :
http://www.du.ae/en/default.
No, pošto sam ja sad došao u posjet malo preko blagdana...uviđam da postoji problem u uključivanju wirelessa.
Ovako, za početak, ima u stanu sprovedene utp kabele i utičnice, i na kabel net radi ko blesav.
Router je tilginov :
http://www.tilgin.com/Special-pages-...203/Features1/
Router ema dakle adsl utičnicu na sebi kao naši t-comovi u Hrvatskoj, nego wlan i tu je dovesen net u stan. Nadalje, iz rutera idu 3 utp kabela 1 za tv, i 2 za utp utičnice po sobama, i to sve ide preko neke vrste switcha koliko mogu vidjeti, jer je to sve u stropu(ima prostora jedno pola metra za klimatizaciju i vodove, pa je tu i ruter smješten)
DakLE, na ruteru ima tipka za uključivanje wlana, i ja ga uključim i lampica svijetli.
Nnadalje, ima ispod rutera etiketa s SSID-om mreže i šifra kao i SN uređaja - slično kao novi simensovi ruteri koje t-com liferuje zadnje vrijeme.
Sad, ja se spojim na ruter sa šifrom tom, i laptop je spojen s ruterom, ali nema pristupa netu (limited access).
Idem ja probati se spojiti na ruter, dakle, spojim se utp kablom odiza ditrekt na ruter, utipkam 192.168.1.1 - ništa....i od tu nemogu nikako dalje, točnije, nemogu nikako ući u setup uređaja.
Nadalje, ima tu susjed neki isto net, otvorena mreže, reko...idem se na nega uključt, sve radi normalno. Reko, idem probati njegov ruter konfigurirati, upišem normalno 192.168.1.1 , i neće, onda vidim ne netu da neki ruteri imaju zadnje dvije 2.1.,pa probam ja na taj susjedov sa .192.168.2.1, i uđe normalno, upišem default usera i šifru, i uđe komotno, sve mogu štimati.
sad je moje pitanje jeli zna tko zašto je nemogu ući u setup svog tilginovog rutera, ta vidim zašto taj wlan ne radi kako treba. Ako ima ko kakvu ideju, ili se susreo s istim problemom neka se javi, bio bi zahvalan.

Naznam kaj bi više sprobavao....
i da zovem ja helpdesk od tog du-a, majko moja mila, t-com je mila majka. Zvao sam par puta, neću li naletjeti na neog tko zna, ali svaki put mi vele kao da oni ne daju podršku za wlan nego samo za žičano, uglavnom, nikakve koristi od toga.
Inače OS na laptopu je windows 7 ultimate.
evo i copy paste iz IPCONFIG-a ...ako kaj znači:
(probao sam : IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 94.203.217.28, i Default Gateway . . . . . . . . . : 94.203.216.1 , ali ništa opet)
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . : net.sahm.ae
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::a566:4a8e:c09e:7c7%12
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 94.203.217.28
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.248.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 94.203.216.1