View Single Post
Staro 26.12.2010., 17:24   #1248
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor sliver Pregled postova
Ta razlika u cijeni nije stvar(samo) hladnjaka nego proizvođaća i ponajviše cijena trgovine. Možeš naći identične kartice sa razlikom u cijeni od 300 ili više kuna, tako da ono što pričaš nema smisla i nije u nikakvom smislu povezano sa onom serijom kartica. 100-200kn za Twin Frozr hladnjak se po mišljenju svih koji ga imaju se jako isplati.
Mislim da nisi pročitao sve postove koje sam stavio u ovaj thread.
1. Ja imam Hawk Talon Attack pa znam o čemu pišem i zato i to spominjem, nije mi žao što sam platio malo više nego da sam kupovao neku drugu GTX 460 karticu. U trenutku kupovine cijena mi je bila 1.549 kn i razlika je bila cca 120-150 kn.
2. Spomenuo sam razliku u cijeni kod serije GTX 470 jer se negdje radi o referentnom modelu različitih proizvođača a razlika se očituje samo u hladnjaku i/ili cijeni. Tu sam spomenuo da je razlika i po 400-500 kn gdje u threadu GTX 470 neki korisnici sasvim lako prihvate toliku razliku u cijeni opravdanjem da se radi o boljem proizvođaču i/ili boljem hladnjaku. Vidi samo Asus u odnosu na Gaiward.
3. Ovdje se natežemo oko dva modela koji imaju različitu količinu memorije (768 Mb vs 1 Gb) ali i različitu širinu memorijske sabirnice (192 vs 256 bita) tako da onaj moj spomen razlike u cijeni ovdje dolazi do izražaja gdje možeš gledati 768 Gb i 1Gb verziju istog proizvođača pa si opet na nekih 400 kn razlike koja je u ovom slučaju ipak bolje opravdana nego razlika u cijeni sličnih GTX 470 modela koji, gle čuda, imaju iste specifikacije, brzine, FPS-ove, bundle...

Got the point?
Sinac je offline   Reply With Quote