Pa ja sam i navodio konkretne članke konkretnih zakona. Ako ti ne znaš čitati, tvoj problem. Isto tako sam naveo da sam dobio svaki sud sa žandarima vezan za Multanovu za koju su mi isti ti žandari i svi drugi tupili da sam popušio. Naravno da su moje savjete primjenjivali i prijatelji koji su isto tako dobivali sudove sa žandarima. I vidi vraga...svi su dobili.
Ili možda želiš da ti skeniram neki od dopisa koje su mi vratili preporučeno gdje mi se ispričavaju i odjednom žele vratiti pare?
A za tebe nepismenog pročitaj članak 101. ZZP-a, stavak prvi..."
Tumačenje ugovora
Članak 101.
(1) Dvojbene ili nerazumljive ugovorne odredbe tumače se u smislu koji je povoljniji za potrošača."
ILI...
Pojedine ugovorne odredbe koje se mogu smatrati nepoštenima
Članak 97.
– odredba kojom se trgovcu daje pravo ocijeniti je li prodani proizvod ili pružena usluga u skladu s ugovorom,
– odredba kojom se trgovcu daje isključivo pravo tumačenja svih ili pojedinih odredaba ugovora
– odredba kojom se isključuje ili ograničava odgovornost trgovca za obveze koje je za njega preuzeo njegov zastupnik ili odredba kojom se dužnost poštovanja tih obveza uvjetuje ispunjenjem određenih formalnosti,
– odredba kojom se obvezuje potrošača na ispunjenje njegovih ugovornih obveza čak i u slučajevima kada trgovac nije ispunio svoje ugovorne obveze,
Ili što se posebno odnosi na T-mobile npr. kod prodaje simpa paketa sa 150 kn na računu a ustvari nemaš 150 kn nego moraš nadoplatiti svaki mjesec 50 kuna da bi dobio 10 kuna tijekom godinu i pol dana i slično...
Glava II. ZAVARAVAJUĆA POSLOVNA PRAKSA
Zavaravajuće radnje
Članak 110.
(1) Poslovna praksa smatra se zavaravajućom ako sadrži netočne informacije, zbog čega je neistinita ili ako na neki drugi način, uključujući njezino cjelokupno predstavljanje, pa čak ako je informacija činjenično točna, zavarava ili je vjerojatno da će zavarati prosječnog potrošača u pogledu neke od okolnosti navedenih u stavku 2. ovoga članka, čime ga navodi ili je vjerojatno da će ga navesti da donese odluku o poslu koju inače ne bi donio.
(2) Okolnosti iz stavka 1. ovoga članka na koje se zavaravajuća poslovna praksa odnosi jesu:
...
– cijena proizvoda ili način na koji je ona izračunata ili postojanje određene pogodnosti glede cijene
Gdje si kod nas vidio upute na hrvatskom za matičnu npr? Je li to kršenje zakona? Naravno da nije...po tebi i Iggy-u