Citiraj:
Autor Nikky
Vidi koji je chip na tom adapteru pa po tome traži daljni info.
U principu CF-IDE adapter je "transparentan" i ne trebaju dodatni drajveri.
Poznato je da winsi nisu baš preveć pametni kod detektiranja / formatiranja particija ako se radi o ne standardnom hw.
Boot - aj sa Hirens - om i formatiraj CF sa Paragon - om (NTFS, Active), potom vidi jel ga install rutina prepoznaje (ako da, odaberi da nedira file sistem).
Inaće mislim da si se zeznio i trebao si nabavit ovako nešto, treba ti 44-pin verzija.
Razmisli i o jednoj hw modifikaciji, da jedan usb stick rastaviš i "utrpaš" unutar lapa a služio bi za swap i ostale piši / briši namjene. Ipak su usb stickovi jeftiniji pa mogu poslužit za žrtvu.
U oba slućaja oćekuj nešto lošije karakteristike vezano za brzinu transfera tj. brzinu cijelog sistema.
Također pri instalaciji stavi "nužni minimum" jer prostor može biti problematičan, nisi rekao kapacitet CF kartice.
|
Napravio sam kako si rekao, instalira XP, isključia sva srevise osim: apication men. (manual), event log, plug and play, RPC, Win.audio, Win.instaler, Win.men.instrum. i Workstation (sve automatic) čime sam sveo na minimum nepotrebno pisanje i brisanje u pozadini. XP se diže brže nego ranije i troši samo 47 Mb memorije. Pošto mi je CF od 4Gb imam još dovoljno prostora za instaliranje navigacijskih programa i karata, a također i igrica tipa solitare, sudoku i mahjong za prekratiti vrime kad si na moru. CF memorija je Seagate, tribala bi trajati, a kad bi naša načina da Windowsi ono malo pisanja pišu po memoriji, umjesto po hardu, ne bi joj bilo smrti. Zahvaljujem na preciznim uputama.