Malo sam se napatio ali evo za one koji ne žele koristiti Google i Gmail rješenje sinkronizaciju i za push email na telefonu.
Ako niste dugo bili na
Hotmail-u vrijeme je da pogledate ponovo, ja sam prije 3 tjedna napravio account i izgleda odlično, brzo, radi bez problema. Također, hotmail je uveo Microsoft Exchange tako da sada možete imati push email preko hotmail-a bez ikakvog dodatnog software-a. Trenutno nije moguće koristiti nativnu mail aplikaciju na androidu (možda su ispravili na gingerbread, nisam siguran...) pošto Google nije stavio opciju "Always accept certificate" ili tako nešto, ali imaju zamjenske mail aplikacije.
Exchange vam omogućava laku sinkronizaciju email-a, kalendara i kontakta, plus push email.
Druga opcija vam je push email koji radi sa svim POP računima i nekim web servisima (kao hotmail),
SEVEN. Trenutno je u beti i besplatan je, dokle, ne znam. Vrlo dobar program.
Moj setup - poslovni email šalje kopiju na moj hotmail račun preko kojeg primam push email na mobitel, a sa original firminog pop emaila skidam na laptop. Za sve ovo koristim betu SEVEN-a ograničenu na primanje samo 10kb po email-u, to je dosta i za esej email-ove, a ako hoću skidati privitke to mogu za svaki email posebno.
Drugi problem mi je bio kako sinkronizirati kontakte sa mobitela na Thunderbird kako nebih morao ručno unositi kontakte koje sam već unio u mobitel sa vizitki. Za sinkronizaciju preko Google postoje ekstenzije, ali nisam nikako htio svoje poslovne i privatne kontakte prebaciti na Google da bi ih mogao sinkronizirati sa Thunderbirdom.
Rješenje sam slučajno našao kada sam naletio na
MyPhoneExplorer , program me je ODUŠEVIO. Radi bez ikakvih problema, sinkronizacija može ići preko USB-a, WIFI-a ili bluetootha. Radi sinkronizaciju sa Thunderbirdom, može sinkronizirati i kalendar ako je potrebno (trebate imati Lightning addon).
To je ujedno i jedini ozbiljni editor za kontakte koji sam našao ako vam je patnja edit preko mobitela i želite to riješiti jednostavnije preko tastature i velikog monitora.
Ima i multy-sync tj. odjednom sinkronizira sa telefonom i Thunderbirdom ako ste nešto u njemu promjenili. Program je besplatan, ali ozbiljno razmišljam da doniram 10€ autorima jer su me stvarno spasili patnji.
Ako netko ima bolja rješenja neka javi.