View Single Post
Staro 20.12.2010., 20:03   #934
Alfa_R
Registered User
Moj komp
 
Alfa_R's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,863
Citiraj:
ma covječe božiji nemate vi šta tu određivati da li hoćete ili nećete zamijeniti neispravne komponente, po zakonu ste dužni novo zamijeniti novim, koji crni servis i kupac ima pravo na povrat novca ako se u međuvremenu samo predomisli (mislim da je rok tjedan dana za tako nesto, nisam siguran, roba mora biti nekorištena - ajde me sad opet pitajte na koji zakon mislim, pa da napravimo još koji krug ponavljanja već rečenog) stalno tupite po svome, citirajte zakon koji potvrđuje ono što pričate, svaki citat zakona na ovom forumu govori protiv vas.......ovo je ko da se raspravljam sa zidom
Nije da branim protis, ali da ponovimo: imas pravo na povrat novaca samo ako je kupljeno na daljinu i samo ako si PISMENO u roku 7 dana od primitka robe otkazao kupnju (tj, predao pismo u poštu). Naravno, treba poslati sa povratnicom. Troškovi vračanja robe podnosi kupac, dok trgovac ne smije odbiti nikakve troškove (servis ili poštarinu (ako je bila "besplatna"))...

Sve ostalo, kao što to naprimjer links radi je dobra volja prodavača i njihova poslovna politika...



To bi bilo nešto kao:
(nabrzinu napisano primjera radi iz glave... )

Code:
Ime Prezime
Vaša adresa 
10000 Zagreb

                                                                       Protis d.o.o 
                                                                       H. N. Preporoda 35
                                                                       44 000 Sisak

zagreb,  15. prosinac  2010.


Poštovani,

temeljem članka 45. Zakona o zaštiti potrošača raskidam ugovor/trgovinu pod
brojem (račun, ili kako već oni vode).




 _______
 (ime i prezime)

Priložena dokumentacija:

1. Kopija računa
2. Kopija dostavnice (gdje piše datum kad ste primili paket)

Dodatak:

Kupnja na daljinu se smatra kad je ponuda predana i prihvaćena (plačena) bez istodobne nazočnosti kupca i trgovca bez obzira gdje je roba preuzeta (u trgovini recimo). Evo Link na odgovor ministarstva vezano uz to pitanje.


Na šta se pozivate točno u zakonu:

Citiraj:
ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA

...

Pravo na raskid ugovora

Članak 45.

(1) Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od sedam dana.
(2) U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona.
(3) U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.

......

Oblik raskida ugovora

Članak 47.

(1) Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu poslanom trgovcu.
(2) Ugovor je raskinut u trenutku kada je trgovac primio obavijest o raskidu.
(3) Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme, ako je obavijest o raskidu upućena unutar rokova iz članka 45. i 46. ovoga Zakona.

Posljedice raskida ugovora

Članak 48.

(1) U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu.
(2) Potrošač ne odgovara za štetu koju je trgovac pretrpio zbog raskida ugovora.
(3) Trgovac je dužan, u roku od 30 dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču cjelokupan iznos koji je potrošač do trenutka raskida platio na temelju ugovora, uvećan za zatezne kamate po kamatnoj stopi poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca za cijelo razdoblje, računajući od primitka pisane obavijesti o raskidu do isplate.

Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 26.05.2011. u 22:48.
Alfa_R je offline   Reply With Quote