View Single Post
Staro 20.12.2010., 14:16   #2530
drazenzg
Registered User
Moj komp

drazenzg's Avatar

Datum registracije: May 2009
Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Mislim da ti ovi sa call centra mogu mjeriti paricu. 10Kohm je niska vrijednost, urednim se smatra nekih par Mohm, idealno ako test daje >10Mohm, to znači da nema nikakvog dodira između A i B grane (jedna i druga žica u utičnici). Odeš na ulicu gdje ti je izvod, odspojiš svoju instalaciju i pitaš da ti izmjere, ako su ti mjerenja preko 10Mohm onda je tvoja instalacija u komi, ako i dalje daje nekakve kiloohme znači da je HTov kabel u komi i treba im dati da to promijene.
Tip iz Optime koji mi je prvi došao je to i napravio, odspojio moju paricu na stupu i nazvao svoje u službi da izmjere i bilo je nekih 10tak kOhma. Ali onda su došli pametni HTovci, te, koliko sam ja skužio po pričanju mame, jer su došli dok mene nema doma (a izričito sam ga molio da dođe dok sam ja doma), odspojili su isto paricu na stupu, te išli mjeriti po kući, a ostale testove nisu radili?!?!?! Sad je nešto bolje, moram priznati, nešto se radilo tokom vikenda, nema totalnih ispada, tu i tamo se smrzne slika ali promjeniš program i vratiš, pa se može gledati.
drazenzg je offline   Reply With Quote