View Single Post
Staro 18.12.2010., 17:03   #923
MT44137
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Dobar dan,

odmah se ispricavam jer nemam vremena sada citati ostatak rasprave u ovoj temi, a i kao sto se vidi nisam bas aktivan na forumu. No preko danasnjeg zivotnog iskustva, nazalost loseg, nikako ne mogu prijeci i šuteći se okrenuti.

Da prijedem na stvar, student sam ovdje u Zg i u srijedu putujem doma na blagdane - htio sam kupiti burazu za poklon novi HDD i rame, on si je sam od svojih novaca kupio maticnu i kako je tek na pocetku ulaska u ovo podrucje(13g) zelim da pocne oko svega toga sam pomalo iscitavati novosti.

Ulazim tako ja danas oko 10.30h u Protis i pristupam trgovcu s unaprijed sinoc isprintanim papirom dijela konfiguracije kompa kojeg imam kod kuce i dajem mu papir :

na kojem sam kao sto se vidi isprintao svoju konfiguraciju kako bih dobio povratnu informaciju direktno na mjestu hoce li stvari koje kupujem biti kompatabilne. Pri cemu sam vodio racuna da odmah u pocetku skratim vrijeme i sebi i trgovcu te ispod isprintao tocne nazive harda i rama s njihove web.stranice.
Trgovac(koji mi nije htio reci svoje ime) uzima papir i odmah govori da mi ne garantira kompatabilnost rama. Odgovaram s "u redu" i objasnjavam situaciju da nisam iz Zagreba i da ukoliko bude trebalo zamjeniti rame mogu li se vratiti. On mi odgavara s "NE" te sjeda nezainteresirano nazad za radni stol. U pocetku sam pomislio da jednostavno ima los dan te sam odlucio postaviti pitanje drugacije s "mozete li mi Vi onda provjeriti s obzirom da sam isprintao konfiguraciju, hoce li rami odgovarati mojoj maticnoj?". Trgovac mi odbrusi da to treba pogledati na web stranici tvrtke koja proizvodi tu maticnu te vidjeti da li prihvaca ove nove rame jer maticna je kao zastarjela. Ja ga na to zamolim da pogleda ako moze jer ne stignem sada ici kuci pa opet se vracat zbog te sitnice. On na to jednostavo opet bezobrazno odgovara s "nemogu TI pogledat to(da on je presao sa mnom na ti, dok sam ja pristojno ostajao na Vi )"

Sada vec u cudu ostajem bez rijeci i ne znam sta da kazem, a on jednostavno gleda u monitor i vjerojatno ocekuje da cu izaci van. Nakon toga se priberem i shvatim da uopce nije komentirao HDD te ga pitam dobro kao uzeti cu onda hard disk, a rame kupiti drugdje. I sada vidim da se i on cudi sto nisam otisao vec van i odgovara s ne znam hoce ti taj hard disk odgovarat jer on je SATA ||, a nisam siguran da to tvoja maticna prima. Ja odgovaram pa u njoj je vec sad SATA || hard! I sada, covjek bi pomislio "ajde bar cu uspjeti kupiti hard ako nista drugo", no trgovac opet baca pogled tupo prema monitoru i nesto promumlja:S ja sad vec .
I pitam oprostite, ali mogu li pricati s Vasim sefom. Odgovor je naravno bio "ja sam voditelj ove poslovnice". Pitam ga preoblikovano : " Vi ste sef ? ". On odgovara s "NE" i ja opet zatrazim sefa na sto je on rekao da sef nije tu. Pitam ga za kontakt broj sefa ili vizitku na sto me bljedo pogledao i rekao nesto tipa " alen...."tu ga nisam razumio, a on nije ponovio, zatrazim ponovno vizitku firme i onda opet odbrusuje s "nemamo vizitku". Na sto ja sada vec ljutito zahtjevam nesto preko cega cu moci kontaktirati bilo koga samo da nije on. Na sto on meni, zamislite!!! daje ovo :

OBICNI pecat na komadu papira bez ikakvog broja i mailom kojem vjerojatno on ima pristup i racuna na to kako ce ga hladno obrisat ako ista posaljem.
E tu je sada sprdanju njega sa mnom dosao kraj i kupim se iz prodavaonice s komentarom kako je bio "exstra bezobrazan" prema meni i idem prema vratima. On nista ne cini i dalje gleda u svoj monitor. Rekoh sebi "u redu, no ovome definitvno nije tu kraj."

Srecom mama mi radi u drzavnom inspektoratu te cim dodjem kuci u srijedu sastavljam mail koji saljem sefu trgovine, a onda ovisno o odgovoru javljam se potrsackom kodu. Jedostavno nikada u zivotu se nitko sa mnom nije bezobraznije ponasao i ne mogu to tolerirati.

Srdacan pozdrav svima,
savjetujem Vam da ne tripite od nikog da od vas pravi budalu. Mozda ce moja slova na ovome forumu nekome biti samo gluposti napisane iz ljutnje. No tu se sigurno ne radi o nikakoj mrznji prema ikome, vec o potpunom ne shvacanju kako je nekome cilj izbaciti kupca iz trgovine u ova teška vremena!!!

NEVIDJENO
MT44137 je offline   Reply With Quote