View Single Post
Staro 18.12.2010., 10:13   #44
sinonim96
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2010
Da ne otvaram novu temu.

Složio sam novi komp sa starim napajanjem, i napajanje je prebučno, bruji i vibrira. Garantirano se radi o napajanju, osluhnuo sam ga izvan kučišta i prstom zaustavio cpu fan.
Pošto to nije ranije radilo, pretpostavljam da je problem u većem opterećenju, ali jednako je glasno i u idleu i pri full loadu. Na dodir nije vruće, malo je zagrijano. Jučer sam odvrtio 2-3 sata Everestovog stres testa (znam da postoje i brutalniji) i nije bilo BSODa i sl.
Prije nego počnem razmišljat o novom napajanju, volio bih vidjeti što se može s ovim.

Za početak, unutra ima dosta prašine. Može li mu to smetati, pa da to riješim kompresorom?

Mogu li namjestiti softversku regulaciju vrtnje?
Citiraj:
mozes ga jedino rastaviti i prikopcati vent sa napajanja na neki od utora na maticnoj ploci
Citiraj:
malo sam ispilao pilicom rubnu plastiku 3-pinskog konektora na njegovoj žici tako da mi lijepo može sjesti 4-pinski konektor
Ono ima nekakav 4-pinski konektor. Bih li ga ovom metodom mogao spojiti na Fanmate, i tako regulirati vrtnju? Je li mi uopće pametno u ovoj situaciji mu ograničavati brzinu vrtnje?

Bi li undervoltanje procesora bilo bolja ideja, da bude pod manjim opterćenjem?

Što bi mi vi savjetovali?
sinonim96 je offline   Reply With Quote