View Single Post
Staro 18.12.2010., 08:36   #203
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Ako zaboravimo sve probleme (nemreš baš žicu poslat u geostacionarnu orbitu, a bežićni prijenos energije ima svoje "probleme"), samo ću ti reći jednu stvar.

Energija/cijena potrebna da lasniraš sav taj materijal u svemir.

:lol:
Kao da do sada ljudska civilizacija nije dovoljna potrošila na "sve i svašta", možda kada bi se novci namjenjeni za razne letove na Mars barem privremeno skrenuli na gore boldano pa makar da se vidi kako funkcionira i da li je isplativo (opet prokleta kapitalistička računica) iako danas postoji vojska zaposlenih koji znaju i prije samog "lansiranja" da li je isplativo ili ne. Trebalo bi odrediti prioritete, iako čišćenje ispred svog praga i guranje u svemir mislim da i nije rješenje. Da li netko ima podatke npr. za HR koliko % el. energije ode na "malog čovjeka" znači na kućanstva, a koliko ide poslovnim subjektima, industriji i sl. Vjerujem da se točne brojke ne mogu izračunati i nekima nije u interesu, ali valjda i EP koristi računala pri obračunu.

Možda na koncu je glavna riječ na štednji, ali malo više od štednih žarulja na dva mjesta... svima računala bazirana na Atom-u i jedan LCD po tri glave stanovnika, to bi bila samo kap u oceanu. Kome ostane svjetlo iza 23:00, po prstima, neka nam uzor bude Sjeverna Koreja.

Svaka čast na raspravi, mislim da nisam jedini kojem je gušt bilo pročitati zadnji par strana teme.
tOta je offline   Reply With Quote