Kupio sam ga neki dan.
To je standardni Realtek 1073 s 256MB fleša i 128MB RAMa. Na njemu se vrti BusyBox 1.1.3 na Linux Venusu 2.6.21 i DVDPlayer aplikacija. Ima BitTorrent, Sambu i sve što i drugi RTD1073 playeri, znači spor LAN i izvrsna dobro skalirana slika
Čita FAT32, NTFS i naravno etx2/etx3 sa USBa i sa harda. Ima HDMI-Auto mode. Drugi modovi se mogu ručno izabrati, a 1080@24p se može neovisno isključiti ukoliko TV ne podržava tu opciju. Moj Philips podržava i uredno radi u 1080@24p.
Boota se za 15-ak sekundi, reproducira sve što sam ubacio u njega, osim što preko mreže neće otvoriti neke filmove koje preko USBa ili harda reproducira OK? Titlovi rade, ima Central European Encoding, ali izgleda da kod reprodukcije MKV fajla neće učitati vanjske titlove več koristi samo one koji su u MKVu. I ne pamti koje titlove želite, već svaki puta kada pustite neki film morate ponovno enejblati titlove (ima direktna tipka na daljincu). Boja titla i font bi mogli biti bolji. Može se birati boja, veličina fonta, dizati gore-dolje i vremenski korigirati titl.
Daljinac je vrlo funkcionalan i ima puno direktnih tipki za dosta toga. Tipke bi mogle biti bolje, ali nisu loše. Reproducira Blu-Ray iz foldera. Ne prikazuje menije ni reklame, samo pusti film. Bez titlova, njih treba također uključiti svaki puta. Zna nastaviti tamo gdje se stalo s gledanjem.
Samba radi jednako sporo kao i na svim drugim RTD1073 playerima. Upload na prikačeni USB stick preko sambe ide neupotrebljivo sporo.
Ne kuži TrueHD. DTS-Master pušta samo DTS-Core (standardni DTS). Oba HT receivera koje imam doma su bez TrueHDa i DTS-Mastera, pa ne mogu potvrditi da li i zna preko HDMIa korektno ispucati van neki od tih formata.
Digitalni izlaz se mora izabrati HDMI (RAW, LPCM, LPCM multichannel) ili SPDIF (RAW, LPCM). Ne može istovremeno na oba.
Preko USBa se može spojiti eksterni USB optički drive kojeg zna koristiti.
Sve što se na njega priključi vidi se u Sambi na mreži. S WD Greenom 1TB troši 1.5W u stand-byu, 12.5W u radu, 13.5W dok vrti FullHD. U peakovima potegne do 20W kad se boota.
Mreža nema dovoljan bandwidth za reprodukciju Blu-Raya. USB je OK u 99% slučajeva za Blu-Ray ali u situacijama visokog bandwidtha zatrza. S internog harda sve radi kao podmazano.
BTW: Stvar se dosta grije s hardom unutra, iako je WD Green 1TB jedan od hladnijih diskova u radu